han Krimi

NEHORÁZNOSŤ vodiča na diaľnici: Jazdil na MOL opitý a v aute mal dieťa! Skončil v base

Neuveriteľné, čoho sú schopní niektorí šoféri. Sadnúť za volant pod vplyvom alkoholu a ešte k tomu s maloletým dieťaťom...

Ilustračný obrázok k článku NEHORÁZNOSŤ vodiča na diaľnici: Jazdil na MOL opitý a v aute mal dieťa! Skončil v base
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Trnavský kraj

Diaľniční policajti odstavili v piatok poobede ďalšieho na mol opitého vodiča. Informuje polícia na Facebooku.

Čo sa stalo?

Polícia prijala oznámenie o nebezpečnej jazde auta Land Rover, ktoré malo prechádzať diaľnicou D1 a vodič mal manévrovať s vozidlom zo strany na stranu. „Diaľničiari muža zastavili na majákoch na odpočívadle Červeník, v smere na Žilinu, a podrobili policajnej kontrole. Okrem dokladov k vedeniu vozidla ho vyzvali, aby sa podrobil orientačnej dychovej skúške, ktorej hodnota sa vyšplhala až na 2,54 promile,“ šokujú muži zákona.

Opitý vodič viezol navyše so sebou v aute aj maloleté dieťa, dodali ešte.

Putoval do cely

„Policajti mu okamžite ďalšiu jazdu zakázali, namieste mu zadržali vodičský preukaz, obmedzili ho na osobnej slobode a eskortovali do policajnej cely. Muža obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V rámci tzv. superrýchleho konania sa už v priebehu víkendu postavil pred sudcu. Ten muža právoplatne odsúdil na nepodmienečný trest odňatia slobody a uložil mu zákaz činnosti viesť motorové vozidlá,“ podotkli.

„Upozorňujeme vodičov, že za jazdu v opitosti vám skutočne môže hroziť trest odňatia slobody, a to až na 1 rok. Aj v prípade, ak súd rozhodne o kratšom treste, myslite na to, aký dopad bude mať celá situácia nielen na vás osobne, ale aj na vašu rodinu, okolie a zamestnanie,“ odkazujú policajti.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM