Krimi

OBVINILI fanúšikov Spartaka: Na zápase so Slovanom mali ZAÚTOČIŤ na policajtov!

Niekoľko policajtov muselo po zápase Slovana so Spartakom čeliť fyzickému útoku. Päsťami a kopancami ich mali udierať trnavskí fanúšikovia.

Ilustračný obrázok k článku OBVINILI fanúšikov Spartaka: Na zápase so Slovanom mali ZAÚTOČIŤ na policajtov!
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

„Polícia nebude trpieť futbalových chuligánov na zápasoch. Práve kvôli ich vyčíňaniu sa rodiny s deťmi častokrát boja na futbalové štadióny chodiť,“ informuje polícia.

Trojica obvinených

Počas uplynulých dní vzniesli obvinenie 23-ročnému Marcovi T. z Trnavy, ktorý mal počas presunu autobusom zo zápasu medzi klubmi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava na Tomášikovej ulici rozbiť okno na autobuse MHD.

„Vyšetrovateľ OR PZ v BA III vzniesol obvinenie ďalším dvom fanúšikom FC Spartak Trnava a to 26–ročnému Dávidovi K. pre trestný čin útoku na verejného činiteľa v jednočinnom súbehu s trestným činom výtržníctva a 28–ročnému Benjamínovi H. pre trestný čin útoku na verejného činiteľa,“ opisuje polícia.

Prečítajte si tiež

Kopance aj údery päsťami

26–ročný Dávid K. mal počas odchodu poriadkových jednotiek z futbalového zápasu oboma rukami napadnúť príslušníka PPÚ KR PZ v Bratislave: Strhol mu z hlavy ochrannú prilbu, ktorú následne odhodil. V útokoch pokračoval a fyzicky zaútočil na ďalších troch policajtov, ktorých kopal a zároveň poškodil aj dve sedačky na tribúne štadiónu."

28-ročný Benjamín H. mal kopať a päsťami udierať viacerých zakročujúcich policajtov, pričom útoky smerovali na trup a hlavu policajtov.

„Obaja fanúšikovia FC Spartak Trnava boli zadržaní po predchádzajúcom súhlase prokurátora a boli eskortovaní na príslušné policajné oddelenie za účelom vykonania ďalších procesných úkonov. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí 26-ročnému Dávidovi K. a 28-ročnému Benjamínovi H. trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ dodáva polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

NA FUTBALOVOM ZÁPASE ZAÚTOČILI FUTBALOVÍ CHULIGÁNI Z TRNAVY NA POLICAJTOV: POLÍCIA SI "HRDINOV" SPÄTNE DOHLADALA A...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Friday, March 10, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM