Jakub Forgács Správy

ŠOK pre vdovu: MŔTVEMU manželovi poslali nový občiansky 33 rokov po smrti

Nemilé prekvapenie od ministerstva zaskočilo vdovu aj syna, ktorý zásielku označil za hnus.

Ilustračný obrázok k článku ŠOK pre vdovu: MŔTVEMU manželovi poslali nový občiansky 33 rokov po smrti
Zdroj: Dnes24.sk/Milan Hanzel

Dôchodkyňa z Trnavy zažila nepríjemnú spomienku na manžela, ktorý je už 33 rokov po smrti. Ako informoval portál Regiony.zoznam­.sk, vdove poslali jeho občiansky preukaz.

Šokovaná rodina

„Roman išiel navštíviť svoju matku, ktorá sa v týchto dňoch dožíva 79 rokov. Tentokrát ho ale zaskočila šokujúcou správou. Matke totiž prišiel občiansky preukaz jej manžela,“ píše portál s tým, že na zásielke by nebolo nič zvláštne, keby jej manžel Jozef nebol už 33 rokov mŕtvy.

Nemilé „prekvapenie“ od ministerstva nahnevalo aj syna Romana: "Otec bol veľmi dobrý človek a veľmi nám chýba aj po toľkých rokoch. A toto je fakt hnus, že si štát nevie ustrážiť, kto kde je,“ uviedol pre portál.

Ako dodáva Regiony.zoznam.sk, občiansky preukaz bol bez podoby tváre. Rovnaké sa vydávajú deťom do 15 rokov či seniorom, ktorí nemajú preukaz s čipom a slúži na prístup do elektronických služieb štátu.

V tejto súvislosti portál podľa vlastných slov kontaktoval aj Ministerstvo vnútra SR, ktoré ale doposiaľ neodpovedalo.

Mŕtve duše

Slovensko má podľa portálu Spravy.rtvs.sk neporiadok v registroch. „Ročne štát platí milióny eur na zdravotné poistenie pre takzvané „mŕtve duše“,“ spomína.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM