Krimi

TRAGICKÝ rok na cestách v Trnavskom kraji: Pri nehodách ZOMRELO až 30 ľudí

Rok 2022 na cestách v kraji poznačilo aj množstvo tragických dopravných nehôd. Ktorý deň bol podľa polície najkritickejší?

Ilustračný obrázok k článku TRAGICKÝ rok na cestách v Trnavskom kraji: Pri nehodách ZOMRELO až 30 ľudí
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj , HaZZ

Rok 2022 na cestách v Trnavskom kraji poznačilo aj 27 tragických nehôd. O život pri nich prišlo 30 ľudí.

„Najviac nehôd s tragickým koncom evidovali policajti v okrese D. Streda, kde sa stalo 7 nehôd a 8 osôb nehodu neprežilo. Druhým najkritickejším okresom bola Galanta. Tragickú nehodu riešili policajti 6 krát,“ informuje polícia.

Medzi obeťami nehôd bolo 7 chodcov, jazdec na e-kolobežke aj 2 cyklisti. V troch prípadoch nehodu zavinila opitá osoba. Štyri nehody skončili nárazom do stromu, šesť dokumentovali ako čelnú zrážku.

Najkritickejší deň

22 tragických nehôd pri ktorých prišlo o život 25 ľudí, zavinili vodiči. V piatich tragických nehodách bol hlavným vinníkom chodec. Sedem nehôd a osem obetí priniesli nehody v obci, mimo obce to bolo 20 nehôd a 22 obetí. V dvoch prípadoch pri tragickej nehode zohral hlavnú úlohu alkohol.

„Najviac nehôd sa stalo na ceste I. triedy 10 (+5) DN, usmrtené osoby 11 (+6), ťažko zranených osôb 7 (+6), ľahko zranených osôb 4 (+4), alkohol 1 (-1), v obci 2 (+1),“ informuje polícia.

Ako najkritickejší deň v Trnavskom kraji vyšla sobota a v čase od 12.00 do 16.00 hodiny.

Prečítajte si tiež

Najtragickejšie nehody

Polícia zverejnila aj tri najtragickejšie nehody, pri ktorých prišlo o život 6 ľudí.

Prvá z nich sa stala na starej ceste z Trnavy do Piešťan. Vodič kamiónu vtedy prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke s osobným autom a obe autá sa zrútili z nadjazdu. Vzápätí došlo na nadjazde k zrážke ďalších 3 vozidiel. „Pri dopravnej nehode utrpeli dve osoby vážne zranenia, ktorým na mieste podľahli, ďalšie 3 osoby sa zranili. Nehoda je stále v štádiu riešenia,“ ozrejmuje polícia.

Ďalší vybraný prípad sa stal na R1. Vodič na Forde predchádzal nákladné auto DAF, ktoré začalo náhle brzdiť. Aj napriek reakcii vodiča došlo k zrážke prednej časti nákladného vozidla so zadnou časťou vozidla zn. Ford: „Osobné auto odhodilo kolmo do ľavého jazdného pruhu, kde došlo k čelnému nárazu s autom Chevrolet. Pri nehode došlo k zraneniam spolujazdca a neskôr zomrel aj vodič z Fordu.“

Posledný vybraný prípad sa stal v smere od obce Štvrtok na Ostrove na Lehnice. Čelne sa tam zrazili dve osobné autá. „Pri nehode tragicky zahynula vodička a spolujazdkyňa, ďalší spolujazdec sa zranil ťažko a vodič z druhého auta mal ľahké zranenia,“ dodáva Polícia SR – Trnavský kraj.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame. Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

ROK 2022 POZNAČILI AJ TRAGÉDIE NA CESTÁCH, 30 X SME OZNÁMILI ÚMRTIE🕯✝️ Policajti prežili s vami na cestách v roku 2022...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Thursday, January 19, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM