Správy

Trnavčanom nie je osud mesta ľahostajný: V komisiách chceli pracovať DESIATKY z nich

V každej zo siedmich komisií zostávajú pracovať v priemere jeden až dvaja členovia neposlanci, ktorí pôsobili aj v predchádzajúcom volebnom období. 25 mien je nových.

Ilustračný obrázok k článku Trnavčanom nie je osud mesta ľahostajný: V komisiách chceli pracovať DESIATKY z nich
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Spolu 13 mien z radov občanov sa opakuje z predchádzajúceho volebného obdobia v zozname členov stálych odborných komisií Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Trnave, ktorý odobrili poslanci na svojej utorkovej (14. 2.) schôdzi.

Ďalší 25 budú v komisiách pracovať ako noví, záujem na výzvu mesta prejavilo niekoľko desiatok Trnavčanov, no aj odborníkov iba profesijne pôsobiacich v meste.

Jedna výnimka

V každej zo siedmich komisií zostávajú pracovať v priemere jeden až dvaja členovia neposlanci, ktorí pôsobili aj v predchádzajúcom volebnom období. Výnimkou je komisia mládeže a športu, kde sú opätovne zvolení plénom MsZ až piati z celkových desiatich členov neposlancov, a v komisii sociálnych vecí a zdravia sú všetci štyria členovia neposlanci noví. Každý zo záujemcov musel predložiť svoj životopis i motivačný list.

Prečítajte si tiež

Dlhá diskusia poslancov

V komisiách finančná, sociálnych vecí a zdravia, bytová a školstva a vzdelávania bude po štyroch členov z radov neposlancov, v komisii kultúry budú piati, v komisii územného rozvoja, dopravy a životného prostredia siedmi.

Na toto volebné obdobie sa zároveň zvýšil počet neposlaneckého zastúpenia, vo finančnej a územného rozvoja o jedného člena, v bytovej o dvoch a športu o troch. Zasadnutia komisií MsZ sú otvorené aj pre ďalších záujemcov, ktorí však nemajú hlasovacie právo. Termíny zasadnutí bývajú zverejnené na webe mesta.

Radnicou navrhnutá zostava neposlaneckých častí komisií vyvolala v pléne obsiahlu diskusiu, najmä čo sa týka metodiky obsadzovania postov. Spoločný poslanecký klub predniesol niekoľko návrhov na zmenu a doplnenie, odsúhlasený bol jeden.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM