Správy

Umelci vytvorili unikátny nápis #TRNAVA: Vyryté motívy otlačili na tričká, FOTO

Nový nápis #Trnava sa vrátil na pešiu zónu. Umelci ho dotvárali pred zrakmi divákov. Kúsok z neho ste si mohli odniesť na tričku.

Ilustračný obrázok k článku Umelci vytvorili unikátny nápis #TRNAVA: Vyryté motívy otlačili na tričká, FOTO
Zdroj: Martin Hesko

Nový nápis hešteg #TRNAVA je od nedele 30. apríla opäť na svojom mieste. Na pešej zóne bude až do jesene.

Tento rok skrášlili umelci jednotlivé písmená aj symbol hešteg technikou linorytu. Vďaka vyrezávaným vzorom si mohli záujemcovia odniesť kúsok heštegu domov ako odtlačok na papieri či tričku.

Prečítajte si tiež

Zaujímavé detaily

„Kto sa v nedeľu zastavil na pešej zóne, mohol vidieť v priamom prenose, ako vznikajú veľkoformátové písmená #TRNAVA rytím do linolea. Potom sme spoločne motívy otláčali na papier, a dokonca aj na tričká. Po každom vydarenom otlačku ste tlieskali,“ pripomína Mestské kultúrne stredisko Zaži v Trnave.

„Bola to hra rýh, farieb, zrkadlového obrazu, a občas i sily. Na výrobe sa totiž objavil malý stavebný valec.Posledné Áčko z nápisu #TRNAVA sme postavili na nohy o 19.00 h a bude zdobiť mesto až do jesene. Určite si tento hešteg preskúmajte nielen z diaľky, ale i z makro detailu,“ dodáva stredisko.

Nevšedné obrazy do linolea vyryli Jozef Glaba, Sarah Camilla Pekarčíková, Lukáš Vozár, Marco Rapant, Marek Cina, Adam Šarvaic a Lenka Štefanková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

PO KAŽDOM OTLAČKU ZAZNEL POTLESK 😊 Kto sa v nedeľu zastavil na pešej zóne, mohol vidieť v priamom prenose, ako vznikajú...

Posted by Zaži v Trnave on Wednesday, May 3, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM