Lucia Lauková Správy

V Trnave sa začala výstavby cyklochodníka: Časť cesty je uzavretá, FOTO

Nový cyklochodník spojí železničnú a autobusovú stanicu, školy, internát, úrad práce i nákupnú zónu. Pribudne aj nové verejné osvetlenie a mobiliár.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave sa začala výstavby cyklochodníka: Časť cesty je uzavretá, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Mesto Trnava začalo začiatkom marca budovať nový cyklochodník s dĺžkou 2040 metrov. Povedie od Parku Janka Kráľa pozdĺž ulíc Jána Bottu a Štefana Moyzesa a má sa stať jednou z kľúčových častí vznikajúcej nosnej siete cyklistických komunikácií v meste. Uviedla to hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.

„Vďaka cyklochodníku bude vytvorený bezpečný koridor spájajúci železničnú a autobusovú stanicu, školy, internát, úrad práce i nákupnú zónu. Financovaný bude z prostriedkov mechanizmu v rámci cyklovýzvy z Plánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky,“ uviedla. Vo verejnej súťaži na dodávateľa mesto vysúťažilo cenu takmer 2,3 milióna eur.

Prečítajte si tiež

Na výstavbu obojsmernej cyklistickej cestičky nadviažu aj ďalšie investičné akcie mesta i rekonštrukcia vodovodného potrubia v réžii Trnavskej vodárenskej spoločnosti. Na práce nadviaže aj prestavba križovatky pred Základnou školou na Ulici Jána Bottu 27 na malú okružnú križovatku.

„Mesto obnoví aj chodníky a povrch vozovky. Pribudne nové verejné osvetlenie a mobiliár, sadové úpravy. V závislosti od priestorových možností bude pozdĺž ulíc J. Bottu a Š. Moyzesa vytvorený parkovací pruh s pozdĺžnym státím v celom riešenom úseku,“ doplnila hovorkyňa.

Realizácia stavby si vyžiada do 15. júla v troch etapách čiastočné aj úplné uzávery miestnych ciest, od pondelka 4. marca sa začala na ulici Štefana Moyzesa uzávera polovice jazdného pruhu v smere od ulice Ružindolská po Ulicu Terézie Vansovej.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM