Správy

Vyhradené parkovacie miesto pre ŤZP je v Trnave ZADARMO: Viete, ako si ho vybaviť?

Mesto prezradilo, ako si Trnavčania môžu vybaviť vyhradené parkovacie miesto pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím. Čo všetko k tomu budú potrebovať?

Ilustračný obrázok k článku Vyhradené parkovacie miesto pre ŤZP je v Trnave ZADARMO: Viete, ako si ho vybaviť?
Zdroj: Dnes24.sk

„Mesto Trnava vychádza v ústrety obyvateľom, pre ktorých je vyhradené miesto na parkovanie významnou kompenzáciou v sťaženej životnej situácii. Aktuálne je v Trnave približne dvesto občanov, ktorí majú vyhradené parkovacie miesto pre osobu s ťažkým zdravotným postihnutím,“ informuje mesto Trnava.

Ďalšou formou pomoci zo strany mesta bolo zavedenie nového typu parkovacích kariet. Tie majú navýšený počet kreditov pre návštevy o 150 percent.

Spĺňate podmienky?

„Požiadať o vyhradené parkovacie miesto pre osoby s ŤZP môžete vtedy, keď spĺňate aspoň jednu podmienku v súlade s komplexným posudkom Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Trnave o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia,“ prezradila radnica.

Podmienky spĺňate v prípade ak ste odkázaní na individuálnu prepravu osobným autom, máte vydaný parkovací preukaz ŤZP, máte v oblasti mobility obmedzenú schopnosť pohybu, alebo ste odkázaní na kompenzáciu zvýšených výdavkov súvisiacich so zabezpečením prevádzky auta.

Prečítajte si tiež

Doklady, ktoré potrebujete

„Žiadosť bude posudzovaná na základe metodického usmernenia cestným správnym orgánom a dopravným inšpektorátom PZ v Trnave, lehota na jej vybavenie je 30 až 60 dní,“ dodáva magistrát.

Zaujímavosťou je, že kým v iných mestách je zriadenie parkovacieho miesta spoplatnené, v Trnave je zadarmo: „Bezplatné je aj samotné parkovanie žiadateľovho motorového vozidla na vyhradenom mieste.“

Ak by ste si chceli vybaviť vyhradené parkovacie miesto pre osoby ŤZP, pripravte si (okrem samotnej žiadosti) niekoľko dokladov: nákres polohy parkovacieho miesta, kópiu TP vozidla, kópiu preukazu osoby ŤZP, kópiu parkovacieho preukazu ŤZP a kópiu komplexného posudku Úradu práce sociálnych vecí a rodiny.

„Povolenie sa vydáva na dva roky, v prípade ďalšieho záujmu je potrebné požiadať o jeho predĺženie. V prípade nového vozidla s novou ŠPZ je potrebné nahlásiť zmenu údajov a priložiť technický preukaz vozidla,“ upozorňuje mesto Trnava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM