Krimi

AGRESÍVNY muž napadol policajtov: Čakal na nich v izbe s nožom, PADLI aj výstrely

Muži zákona mali pred niekoľkými dňami plné ruky práce s agresívnym mužom na juhu Slovenska. Dokonca na neho aj niekoľkokrát vystrelili, aby ho spacifikovali.

Ilustračný obrázok k článku AGRESÍVNY muž napadol policajtov: Čakal na nich v izbe s nožom, PADLI aj výstrely
Zdroj: Dnes24.sk

Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. „Vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy, po incidente z konca leta, stíha 38-ročného muža ako obvineného zo zločinu útoku na verejného činiteľa,“ uvádza sa v príspevku.

Čo sa stalo?

Posádka RLP bola cez štátny sviatok, koncom augusta, vyslaná k pacientovi na domáce ošetrenie. „Z dôvodu, že už v mali mať v minulosti výjazd a komunikácia s mužom mala byť sťažená, záchranári si vyžiadali asistenciu policajnej hliadky. Policajti na mieste nadviazali s mužom komunikáciu, no z obavy, že bude hospitalizovaný do nemocnice, prestal s hliadkou komunikovať,“ priblížila polícia viac k incidentu.

V izbe rodinného domu nakoniec zobral do ruky nôž a zasahujúcich policajtov začal napádať a vyhrážať sa im zabitím. „Agresívne správanie sa vystupňovala natoľko, že policajti použili na jeho zastavenie slzotvorný plyn,“ dodali policajti.

„Muž, ktorý bol statnej postavy, však v konaní pokračoval, s nožom v ruke naďalej útočil a ani po výzve a varovnom výstrele do drevenej podlahy, útočiť na policajtov neprestal. Jeden z policajtov, na zastavenie agresívneho útoku nakoniec namieril zbraň voči mužovi. Streľba bola mierená tak, aby bol odvrátený útok a nebezpečenstvo, ale stále spôsobom, aby čo najviac chránil život a zdravie osoby, voči ktorej policajný zákrok smeroval,“ opisuje udalosť polícia.

Kládol stále odpor

Aj keď výstrely smerovali na ruku, v ktorej držal nôž, nohy a do brušnej dutiny. „Ani po viacnásobnom zásahu sa muž nevzdal, a na zemi kládol pri zákroku aktívny odpor. Policajti ho nakoniec spacifikovali za použitia hmatov a chvatov, vyrazili mu nôž z ruky a založili mu putá. Z dôvodu zranení, ktoré utrpel po výstreloch zo služobnej zbrane, ho záchranári previezli do nemocnice, kde zostal hospitalizovaný,“ pokračujú muži zákona vo vysvetľovaní incidentu.

Na miesto udalosti vyslali po zákroku vyšetrovateľa z Dunajskej Stredy, ktorý prípad zadokumentoval a po vykonaní procesných úkonov obvinil muža zo zločinu útoku na verejného činiteľa. „Spolu s obvinením podal návrh prokurátorovi, aby bol muž stíhaný vo väzbe. Na základe rozhodnutia sudcu, ho policajti cez víkend eskortovali vo výkonu väzby,“ poznamenala polícia.

To, či bola zákonnosť použitia služobnej zbrane zo strany policajnej hliadky, vyhodnotil priamy nadriadený ako opodstatnené a zároveň Úrad inšpekčnej služby, ktorý preveruje celý policajný zákrok.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: trnava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM