Krimi

BITKA vo vlaku kvôli dúhovej stužke?! Útočníka chytili aj vďaka LÍSTKU na futbal

Prvotným impulzom k potýčke vo vlaku mala byť dúhová stužka na klope kabáta. Všetko skončilo fyzickým útokom.

Ilustračný obrázok k článku BITKA  vo vlaku kvôli dúhovej stužke?! Útočníka chytili aj vďaka LÍSTKU na futbal
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák , Unsplash.com

Za trestný čin výtržníctva je stíhaný 29-ročný muž zo Serede, ktorý mal vlani v októbri po vzájomnej slovnej potýčke napadnúť v regionálnom rýchliku z Bratislavy do Trnavy mladú ženu a muža. Policajtom železničnej polície sa podarilo získať dôkazy a stotožniť páchateľa, hoci na začiatku vyšetrovania nebola známa totožnosť ani obetí, ani podozrivých. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Ženu mal kopnúť do tváre

Incident vo vlaku sa stal deň po tom, ako došlo k vražde dvoch ľudí pred barom Tepláreň v Bratislave. Prvotným impulzom k potýčke mala byť dúhová stužka na klope kabáta u dvojice. Silné emócie mali podľa polície prejsť nakoniec zo strany obvineného až do fyzického útoku, pri ktorom mal obvinený ženu kopnúť do tváre a mladému mužovi dať facku.

„Pred samotným útokom mal zakričať slová ‚opäť vystrieľam Tepláreň‘. Vykonanými úkonmi sa zatiaľ nepreukázalo, že by útočník zaútočil na osobu z nenávisti pre jej skutočnú alebo domnelú sexuálnu orientáciu. Tieto skutočnosti sú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania,“ uviedla hovorkyňa.

Prečítajte si tiež

Pomohol aj lístok na futbal

Okolnosti incidentu začali na základe medializovaných informácií preverovať policajti železničnej polície ex offo. S cieľom objasnenia celého priebehu a stotožnenia obetí a podozrivých osôb zaistila polícia kamerové záznamy zo železničnej stanice v Trnave a krátko po incidente hľadala svedkov aj cez sociálne siete.

„Poverenému policajtovi sa podarilo v tomto prípade prelomiť dôkaznú núdzu. Keďže polícia disponovala prvotnou informáciou, že fyzického útoku sa mali dopustiť fanúšikovia Slovana Bratislava, muža podozrivého z fyzického útoku stotožnili podľa zakúpeného lístku na futbalový zápas ŠK Slovan Bratislava vs. FC Bazilej, ktorý sa konal v rovnaký deň ako došlo k útoku. Na futbalovom zápase bolo vtedy vyše 13-tisíc fanúšikov,“ opísala Linkešová.

Totožnosť obetí, ženy a muža, bola rovnako polícii neznáma, no policajti ich stotožnili podľa cestovného lístku na vlak. Totožnosť podozrivého muža potvrdili aj obete pri rekognícii osoby.

Podozrivý muž je stíhaný políciou na slobode a v prípade dokázania viny mu môže hroziť strata slobody až na tri roky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

ÚTOK VO VLAKU KVÔLI DÚHOVEJ STUŽKE, Z VÝTRNÍTCVA JE OBVINENÝ 29 ROČNÝ MUŽ Policajtom železničnej polície sa podarilo...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Tuesday, March 21, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM