Krimi

BMW plné tínedžerov šoféroval 14-ROČNÝ chlapec! Auto zobral rodičom

Mestská polícia zastavila auto, v ktorom sa viezli niekoľkí tínedžeri. Za volantom sedel mladý chlapec.

Ilustračný obrázok k článku BMW plné tínedžerov šoféroval 14-ROČNÝ chlapec! Auto zobral rodičom
2
Galéria

„V piatok sme na operačnom stredisku MsP prijali telefonický oznam, že v kempingu sa pohybuje vozidlo BMW, na ktorom jazdí 14-ročný chlapec s ďalšími osobami," informovala Mestská polícia (MsP) Sereď.

Mladý chlapec za volantom

Pomocou kamier uvideli, ako auto vychádza z parkoviska smerom do mesta. Hliadka auto uvidela a zastavila na Hornočepeňskej u­lici.

"Počas kontroly hliadka zistila, že vozidlo skutočne riadi 14-ročný chlapec a vo vozidle sa ešte nachádzajú dvaja 16-roční chlapci a dve 15-ročné dievčatá! Na miesto bola privolaná hliadka štátnej polície, ktorá si vec prevzala k ďalšiemu riešeniu,“ dodáva MsP.

Rodičia o ničom nevedeli

Policajti prípad zadokumentovali a spis predložia na správne konanie. Ako informovala trnavská krajská polícia, mladíka riešia nielen za jazdu po meste, ale aj za „požičanie“ si auta od rodičov.

„14-ročný tínedžer je v zmysle zákona už trestne zodpovedný a auto BMW používal bez súhlasu rodičov a naplnil znaky prečinu neoprávneného používania motorového vozidla. Rodičia však pri výsluchu nedali súhlas na jeho stíhanie, preto policajti prípad v zmysle zákona odložia,“ dodáva polícia.

Policajný zbor upozorňuje, že za spáchaný priestupok v doprave môže postihnúť iba človeka, ktorý dovŕšil 15 rokov: „Hoci zákon neumožňuje postihnúť maloletú osobu, zodpovednosť preberá majiteľ vozidla, alebo osoba, ktorá mu vozidlo zverila do rúk.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

V SEREDI JAZDIL NA BMW 14 ROČNÝ NEVODIČ, V AUTE MAL AJ 4 TÍNEDŽEROV Seredským policajtom odovzdali prípad mestskí...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Tuesday, May 23, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM