Správy

Ďalšia NOVINKA pri Letisku Piešťany: Vznikne tam integrované záchytné parkovisko

Projekt integrovaného záchytného parkoviska pri letisku Piešťany sa skladá z troch častí. Integrované záchytné parkovisko ponúkne takmer 200 parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia NOVINKA pri Letisku Piešťany: Vznikne tam integrované záchytné parkovisko
4
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Integrované parkovisko s dvoma stovkami parkovacích miest by malo vzniknúť pri Letisku Piešťany. Projekt majoritného vlastníka Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) za najmenej 2,6 milióna eur by mal byť realizovaný v roku 2024.

Nateraz je v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie.

Prečítajte si tiež

Desiatky parkovacích miest

Súčasné parkovisko slúži len pre potreby letiska, pričom jeho prevažná časť nie je využívaná. Novým zámerom, ako uvádza web enviroportal.sk, je obnova, rozšírenie a sfunkčnenie nielen pre potreby letiska Piešťany a jeho aktivít, ale aj pre záchytné parkovanie zo smeru od Trenčína či diaľnice D1 s následnou prepravou cestujúcich autobusovou hromadnou dopravou a cyklistickou dopravou.

Dôjde k odľahčeniu mestskej dopravnej infraštruktúry a doplneniu kapacity parkovacích miest pre obyvateľov a návštevníkov Piešťan.

Projekt sa skladá z troch častí, v prvej sa počíta so 65 státiami pre autá, v druhej s 86 verejne dostupnými miestami pre vozidlá a v tretej so 45 vrátane dvoch parkovacích miest pre potreby dobíjania elektromobilov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Letisko Piešťany
4
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM