Správy

Festival letectva sa blíži: V Piešťanoch si užijeme nočnú leteckú šou aj akrobatov

Už o mesiac sa uskutoční obľúbený Festival letectva. Čo všetko nás čaká?

Ilustračný obrázok k článku Festival letectva sa blíži: V Piešťanoch si užijeme nočnú leteckú šou aj akrobatov
13
Galéria
Zdroj: TASR

Nočná letecká šou a detské atrakcie sú jedným z nosných programov Festivalu letectva, ktorý sa uskutoční v Piešťanoch 20. a 21. mája. TASR o tom informoval Samuel Ďuriš zo Slovenskej leteckej agentúry.

Ako doplnil, chýbať nebude dronová, laserová, svetelná či pyrotechnická šou.

„Do Piešťan sa aj tento rok podarilo dotiahnuť mnohé esá. Ide napríklad o Martina Šonku a Flying Bulls či skupinu Flying Dragons z Poľska. Tešíme sa na premiéru britského dua Aerosparx s lietadlami Grob 109b. Na Slovensku máme novovznikajúcu akrobatickú skupinu lietajúcu na lietadlách Viper SD4, ale aj stálice lietajúce na bezmotorových strojoch v podobe Očovských bačov, ktorý budú takisto súčasťou festivalu,“ uviedol riaditeľ festivalu Hubert Štoksa.

Letka ministerstva

Festival bude tento rok aj prezentáciou Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ktoré sa na piešťanské letisko vrátia so statickými a dynamickými ukážkami leteckej techniky i techniky pozemných síl.

„Medzi stálice bude patriť aj Letka Ministerstva vnútra SR. V rámci dynamických letových ukážok sa predstaví aj ostrá hotovosť z Česka a Poľska, čo znamená prelet stíhacích lietadiel, ktoré momentálne chránia vzdušný priestor SR,“ doplnil Štoksa.

„Priestor dostane aj Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj, ktorá ponúkne návštevníkom festivalu neopakovateľné zážitky z rôznych kútov kraja. Aj vďaka organizovaniu festivalu postupne vraciame život na piešťanské letisko. Deje sa tak aj vďaka novému pravidelnému leteckému spojeniu Tel Avivu a Piešťan, čo rozširuje podporu cestovného ruchu v kraji,“ informoval predseda Trnavského samosprávneho kraja, ktorý je jedným z organizátorov, Jozef Viskupič.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

OBRAZOM: Festival letectva v Piešťanoch
13
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM