Správy

Majitelia psov, POZOR! Sereď ZAKÁŽE ich vstup na ihriská a voľný pohyb po cyklotrase

Sereď zakáže vstup so psom na detské ihriská i ich voľný pohyb po cyklotrase.

Ilustračný obrázok k článku Majitelia psov, POZOR! Sereď ZAKÁŽE ich vstup na ihriská a voľný pohyb po cyklotrase
Zdroj: Pexels.com

Mesto Sereď (okres Galanta) zakáže od novembra vstup so psom na detské ihriská i ich voľný pohyb po cyklotrase. Vyplýva to zo všeobecne záväzného nariadenia (VNZ) o niektorých podmienkach držania psov na území mesta Sereď, ktoré schválilo mestské zastupiteľstvo na septembrovom zasadnutí.

Na čo si dať pozor?

„Od prvého novembra 2024 je voľný pohyb psa zakázaný v Seredskom mestskom parku, na trhovisku na Mlynárskej ulici, na turistickej cyklotrase v Seredi a na miestach, kde sa konajú príležitostné trhy,“ priblížilo mesto na sociálnej sieti.

Mesto osadí aj nové informačné tabule, ktorých rešpektovanie bude sledovať mestská polícia.

Ďalšie zákazy

Od rovnakého dátumu je vstup so psom zakázaný na pieskoviská a dopadové plochy prvkov detských ihrísk (gumená dlažba, liate gumené povrchy, tráva, kamienky, piesok a iné), na spevnené plochy športovísk, do areálov školských a predškolských zariadení, ktorých zriaďovateľom je mesto, na mestský úrad so záhradou, do nocľahárne a na pohrebiská.

„Pre policajtov, ktorí kontrolujú podmienky držania a vodenia psov, bude schválením nového VZN možné efektívnejšie a jasnejšie riešiť osoby, ktoré nedodržiavajú jednotlivé zákazy,“ priblížil zástupca náčelníka Mestskej polície Sereď Peter Sokol.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM