Správy

Na most v Seredi sa vrátia ľudia: Otvoria ho pre chodcov aj cyklistov

Most v Seredi otvoria pre chodcov, cyklistov a železničnú dopravu.

Ilustračný obrázok k článku Na most v Seredi sa vrátia ľudia: Otvoria ho pre  chodcov aj cyklistov
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Most na ceste I/61 nad železničnou traťou v Seredi od 1. septembra sprístupnia pre chodcov, cyklistov a železničnú dopravu. TASR o tom informoval Martin Guzi z komunikačného odboru Slovenskej správy ciest (SSC).

Ako uviedol, pohyb cyklistov a chodcov na moste zabezpečila SSC dopravným značením.

„Otvorenie mosta vyplynulo z dohody zástupcov SSC, Železničnej spoločnosti Slovensko, Okresného úradu Trnava a krajského dopravného inšpektorátu Trnava,“ doplnil Guzi.

Ako ďalej vysvetlil, pre havarijný stav sa most v uplynulom mesiaci podoprel, čo znamená, že nehrozí jeho zrútenie. Most sa podopieral na základe projektu dočasného zabezpečenia prevádzky objektu, súčasťou ktorého boli aj statické skúšky.

Postavia nový

SSC pripravuje rekonštrukciu mosta, keď sa starý most postavený v roku 1950 zbúra a na jeho mieste sa postaví nový most.

„Začiatok stavebných prác očakávame po ukončení verejného obstarávania na zhotoviteľa nového mosta v prvom štvrťroku 2024. Doba rekonštrukcie sa predpokladá na 12 mesiacov. Počas realizácie prác bude zabezpečený prechod pre peších a cyklistov po dočasnej lávke so šírkou tri metre,“ informoval Guzi.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM