Správy

Spoja sily: TRI najväčšie nemocnice na západnom Slovensku podpíšu memorandum

K memorandu medzi fakultnými nemocnicami v Trnave a v Nitre sa pridá aj najväčšia slovenská nemocnica. Čo prinesie ich spolupráca?

Ilustračný obrázok k článku Spoja sily: TRI najväčšie nemocnice na západnom Slovensku podpíšu memorandum
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Fakultné nemocnice (FN) v Nitre a Trnave spolu s Univerzitnou nemocnicou Bratislava (UNB) podpíšu memorandum o spolupráci. Ako uviedla hovorkyňa FN Nitra Tatiana Kubinec, k podpisu dôjde v nitrianskej nemocnici 23. augusta.

„Tri najväčšie nemocnice na západnom Slovensku tak budú deklarovať snahu o zvýšenie kvality poskytovanej zdravotníckej starostlivosti,“ doplnila.

Prečítajte si tiež

Spolupráca sa rozšíri

Fakultné nemocnice v Nitre a Trnave podpísali spoločné memorandum už vlani v septembri. „Spolupráca zahŕňala napríklad pravidelné organizovanie telemostov a konzultácie zdravotných stavov pacientov v oblasti rádioterapie či neurochirurgie, ale aj intervenčnej rádiológie, onkogynekológie, prípadne doplnenia diagnostiky. Časté je využívanie vzájomného multidiscipli­nárneho poradenstva pri onkoliečbe a permanentná diskusia o ďalšom postupe v terapii. K už existujúcemu memorandu o spolupráci sa teraz pripojí aj UNB ako najväčšia slovenská nemocnica,“ povedala Kubinec.

Pôvodné memorandum sa tak rozšíri aj o spoluprácu vo vzdelávaní a v oblasti spolupráce pri budovaní urgentu vo FN Nitra. „Som veľmi rád, že UNB Bratislava je súčasťou tohto memoranda, ktoré ešte viac prehĺbi našu doterajšiu spoluprácu. Budú z nej benefitovať nielen pacienti, ale aj samotní zdravotníci. UNB je zároveň aj najväčšou výučbovou základňou budúcich lekárov a sestier a verím, že naše skúsenosti v oblasti vzdelávania zúročia aj naši regionálni partneri,“ uviedol riaditeľ UNB Alexander Mayer.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM