Aktualizované Správy

Spojenie s Tel Avivom je realitou: V Piešťanoch privítali prvý priamy let z Izraela

Letecké spojenie Tel Aviv - Piešťany - Tel Aviv sa stalo realitou. V stredu pristálo na medzinárodnom letisku v kúpeľnom meste lietadlo Airbus 320, ktoré na Slovensko priviezlo turistov z Izraela.

Zdroj: Dnes24.sk

Lietadlá, ktoré budú odlietať z letiska Bena Guriona v Izraeli, pristanú v kúpeľnom meste Piešťany vždy v stredu večer o 18.10 h a späť odletia ešte v ten istý deň, a to o 19.25 h.

Priamy let trvá približne 3,5 hodiny a letenky sú pre individuálnych záujemcov k dispozícii vo viacerých online rezervačných systémoch.

„Som rád, že sme privítali prvých turistov, ktorí využili novú a priamu leteckú linku. Považujem to za silný začiatok spolupráce v oblasti cestovného ruchu s krajinou Blízkeho východu. Sezóna potrvá od mája do polovice novembra a odbavených bude 28 priamych letov. Verím, že týmto krokom ešte viac podporíme rozvoj cestovného ruchu, malé a stredné podnikanie, ale aj prezentáciu nášho regiónu vo svete,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Linka aj pre Slovákov

„Z pohľadu počtu nocí strávených v ubytovacích zariadeniach patria turisti z Izraela po Čechoch a Nemcoch k najčastejším návštevníkom Trnavského kraja. Pre incomingový cestovný ruch sú preto veľmi dôležití. Leteckú linku využijú aj ľudia, ktorí zo Slovenska cestujú k Mŕtvemu moru alebo za kresťanskými pamiatkami v Jeruzaleme a Betleheme,“ povedal Pavol Kalman, predseda Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj.

Na Letisku Piešťany pribudlo prvé letecké spojenie, ktoré bude voziť cestujúcich do trnavského regiónu.

„Rozšírila sa tak ponuka leteckých spojení, ktoré využijú aj slovenskí cestujúci. Tento rok sa bude z Piešťan lietať do obľúbenej Antalye, egyptskej Hurghady a okrem Tel Avivu budeme mať spojenie aj na Cyprus do Larnaky,“ informoval riaditeľ Letiska Piešťany Bohumil Klečák.

AKTUALIZÁCIA o ceny letov:

Najlacnejší výlet na tejto trase si je možné podľa cestovateľského portálu Kiwi zarezervovať najbližšie na 24. mája.

Za 7 nocí to z Piešťan vychádza na 257 eur a na 14 nocí 274 eur.

Ak by ste chceli ísť skôr, letieť sa bude aj v stredu 17. mája, ale až na 21 nocí. To vyjde cestujúceho na 471 eur, čo je pre zmenu najdrahšia možnosť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Piešťanské letisko privítalo prvý priamy let z Izraela
10
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM