Krimi

V Trnavskom kraji opäť úradujú podvodníci: Na seniorov skúšajú známu FINTU

Trnavská polícia opäť varuje na podozrivé telefonáty. Počas jediného dňa eviduje hneď niekoľko pokusov podvodníkov.

Ilustračný obrázok k článku V Trnavskom kraji opäť úradujú podvodníci: Na seniorov skúšajú známu FINTU
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Policajti počas valentínskeho dňa prijali na čísle 158 viaceré hovory, kde ľudia oznámili, že ich opäť obťažujú podvodníci. Našťastie sa ani jeden oslovený dôchodca nenechal oklamať a všetky prípady tak skončili iba v štádiu pokusu.

Ako prezradila polícia, prípady si ihneď prevzali operatívci z kriminálnej polície a začali pracovať na zistení totožnosti podvodníkov. Všetky prípady evidujú v okrese Dunajská Streda.

Čo sa vlastne stalo?

„V prvom prípade mal dôchodcovi 2 krát volať neznámy muž a vydávať sa za jeho vnuka. Chcel pritom vedieť, v ktorej banke má pán uložené svoje peniaze, pretože ich potrebuje vybrať. Starší muž pohotovo zreagoval a hovor ukončil,“ informuje trnavská krajská polícia.

Druhý hovor prijala staršia pani. Podvodník jej oznámil, že má v jednej z bánk 2-tisíc eur. Keď mu žena povedala, že v danej banke nemá účet, telefonát ukončil.

Prečítajte si tiež

Falošní policajti

„Ďalšie dve oznámenia sa týkali legendy policajt. Najskôr zavolali dôchodcom, že im nesú zásielku a vyúčtovanie. Krátko na to volali ďalšie osoby, ktoré sa predstavili ako „príslušníci polície“ a v telefóne im oznámili, že ide o podvod a vysielajú k nim policajnú hliadku,“ prezradila polícia.

V jednom prípade dokonca uviedli aj heslo, podľa ktorého mala pani vedieť, že ide o pravých policajtov.

„Apelujeme na rodinných príslušníkov, aby upozornili svojich najbližších, starších členov rodiny, nech sú obozretní a najskôr si vždy u niekoho z rodiny overia, či im skutočne mohol volať ich príbuzný. Starším občanom ďalej odporúčame, aby si domov nevpúšťali cudzie osoby. Ak má niekto podozrenie, že môže ísť o akýkoľvek podvod, neváhajte a ihneď kontaktuje políciu na čísle 158,“ vyzvala Polícia SR – Trnavský kraj.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM