Správy

VANDALI sa nezastavia pred ničím: NIČIA odpočívadlo na úseku Vážskej cyklomagistrály

Odpočívadlo na novom úseku Vážskej cyklomagistrály medzi Piešťanmi a Hornou Stredou sa opakovane stáva terčom vandalov.

Ilustračný obrázok k článku VANDALI sa nezastavia pred ničím: NIČIA odpočívadlo na úseku Vážskej cyklomagistrály
10
Galéria

Krátko po otvorení trasy v máji 2022 tam zmizol solárny panel a vandali poškodili aj elektroinštaláciu. V uplynulých dňoch zničili cykloservisný stojan. Informuje o tom mesto Piešťany na svojom webe.

Miesto pre všetkých

Zámerom investora Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) bolo na 3,6 kilometra dlhej trase vybudovať zelené miesto, kde by sa cyklisti, bežci, korčuliari mohli zastaviť.

Benefitom odpočívadla bola solárna nabíjačka na mobil alebo elektrobicykel. Samotné odpočívadlo dopĺňali cyklostojany, veľkoplošná mapa a cykloservisný stojan.

Podali trestné oznámenie

„Prvé poškodenie odpočívadla riešil investor a bolo podané trestné oznámenie na neznámeho páchateľa,“ uvádza Martin Ričány, referent pre komunikáciu piešťanskej radnice.

Cykloservisný stojan bol osadený v auguste minulého roka. Slovenskému cykloklubu môže verejnosť oznámiť akékoľvek informácie o vandalskom čine. Stojan slúži cykloturistom, aby v prípade potreby zvládli opraviť drobné poruchy a neočakávané problémy. K dispozícii býva okrem pumpy aj náradie na základnú opravu bicykla.

Celková výška nákladov na výstavbu cyklotrasy bola 490-tisíc eur. TTSK na jeho spolufinancovanie získal nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Odpočívadlo ničia vandali
10
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM