Lucia Lauková Správy

Za Facebook a Instagram bez reklám si priplatíme: Aké sú CENY za predplatné?

Spoločnosť Meta zavádza za poskytovanie svojich sociálnych sietí Facebook a Instagram predplatné. Umožní sledovať obsah bez reklám. Koľko to bude stáť?

Ilustračný obrázok k článku Za Facebook a Instagram bez reklám si priplatíme: Aké sú CENY za predplatné?
3
Galéria

To, o čom sa hovorilo dlhšie, je tu. Spoločnosť Meta začala na svojich sociálnych sieťach zverejňovať nové oznámenie. Európski používatelia sa musia rozhodnúť, či budú za prístup na tieto platformy platiť.

Čo tým získate?

„Vyberte si, ako sa vám budú zobrazovať reklamy. Ako súčasť zmeny právnych predpisov vo vašom regióne sa teraz môžete rozhodnúť ďalej používať produkty Meta zdarma tým, že nám umožníte používať vaše údaje na účely reklám. Prípadne si môžete zaplatiť predplatné, aby sa vám v nich reklamy nezobrazovali,“ píše sa v oznámení.

Pokiaľ sa rozhodnete zaplatiť, Facebook a Instagram budete vidieť úplne bez reklám. Meta sľubuje, že vaše údaje sa už nebudú využívať na reklamné účely.

Rozhodnúť sa však môžete, že sociálnym sieťam nezaplatíte ani cent. V tom prípade sa pre vás nič nemení. Na Facebooku a Instagrame uvidíte reklamy, no Meta bude vaše údaje používať na marketingové účely.

Prečítajte si tiež

Meta, materská spoločnosť Facebooku a Instagramu, týmto krokom reaguje na regulácie v Európskej únii, Európskom hospodárskom priestore a vo Švajčiarsku.

Rozdielne ceny predplatného

Možno aj vás prekvapilo, že ste po prístupe na sociálnu sieť cez počítač uvideli inú sumu za predplatné, ako keď ste sa prihlásili v mobile. Je to tak. Meta ponúka dve rozdielne verzie predplatného. Pokiaľ na sociálne siete pristupujete cez webový prehliadač vášho počítača, zaplatíte 9,99 mesačne. V prípade zariadení s OS Android alebo iOS je cena 12,99 eur za mesiac.

Spoločnosť to vysvetlila tým, že vo vyššej cene sú zahrnuté aj poplatky, ktoré si na svojich obchodoch s aplikáciami účtujú Google a Apple.

Len pre porovnanie, Facebook si pýta viac, než stojí najdrahšie predplatné služieb Netflix (11,99 eur) či Spotify (10,99 eur).

V marci príde ďalšia zmena

Pokiaľ sa rozhodnete využiť predplatné bez reklám, treba si dať pozor na termíny. Až do 1. marca 2024 sa totiž predplatné vzťahuje na všetky vaše účty prihlásené v Centre účtov. Po tomto termíne budete musieť za každý ďalší pridaný účet zaplatiť 6 eur mesačne na PC a 8 eur mesačne na zariadeniach s iOS a operačným systémom Android.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM