Krimi

Opitý Srb (28) za volantom: Nafúkal takmer dve promile, polícia sa zameria na alkohol

V Piešťanoch zadržali vodiča pod vplyvom alkoholu. Jazdiacich pod vplyvom pribúda, v júni namerali policajti viac ako promile alkoholu v dychu 69 osobám. Polícia v sobotu spustí kontrolu zameranú na tento neduh.

Ilustračný obrázok k článku Opitý Srb (28) za volantom: Nafúkal takmer dve promile, polícia sa zameria na alkohol
Zdroj: TASR

„Polícia obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky Srba (28), ktorý sa trvale zdržiava v Piešťanoch. Vo štvrtok (17. júla) v skorých ranných hodinách ho na Ulici Rázusovej v Piešťanoch kontrolovali piešťanskí policajti. Ako vodiča na aute Fiat Marea ho podrobili dychovej skúške na alkohol, ktorá bola pozitívna,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Nafúkal takmer 2 promile

Podľa jej slov mužovi v dychu namerali 1,94 promile a zadržali ho. V super rýchlom konaní ho poverený policajt obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a o jeho treste rozhodne už v krátkom čase súd.

Podľa hovorkyne polície muži zákona zaevidovali v júni na celom Slovensku celkom 488 osôb, ktoré jazdili pod vplyvom alkoholu a dopustili sa tým trestného činu. Od januára sa počet trestných činov postupne zvýšil o 100 prípadov. „V rámci Trnavského kraja sme rovnako zaevidovali nárast. V júni namerali policajti viac ako jedno promile alkoholu v dychu 69 osobám,“ konštatovala.

Pozor na kontroly

Dodala, že polícia bude v opatreniach pokračovať aj počas nasledujúcich dní. Na sobotu (19. júla) vyhlásil prezident Policajného zboru celoslovenskú osobitnú akciu so zameraním na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok vodičmi. Kontrolovať budú tiež porušovania povinností vodičov, rýchlosti a spôsobu jazdy. Celoslovenské kontroly s rovnakým zameraním budú aj 1. a 15. augusta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM