Dominika Handzušová Krimi

Opitý vodič (44) s deťmi v aute: 145 km/h a takmer jedno promile!

Na diaľnici D1 pri Voderadoch namerali trnavskí diaľniční policajti Peugeotu 307 rýchlosť 145 kilometrov za hodinu. Vodičovi hrozí pokuta 1000 eur a zákaz šoférovať na 5 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Opitý vodič (44) s deťmi v aute: 145 km/h a takmer jedno promile!
Zdroj: TASR

Policajti počas kontroly vykonali u vodiča aj dychovú skúšku na alkohol. Mužovi za volantom namerali takmer jedno promile. Vodič pod vplyvom alkoholu viezol v aute svoju rodinu, manželku a dve deti. „Vracali sa z dovolenky v Turecku, pričom vodič neváhal po požití alkoholu sadnúť za volant auta v Bratislave a smerovať do Bánoviec nad Bebravou,“ informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Jazdu opitého vodiča trnavskí policajti prerušili a rodina si odvoz domov musela zabezpečiť iným spôsobom. „Vodičovi hrozí v správnom konaní zákaz viesť motorové vozidlá do 5 rokov a pokuta do 1000 eur,“ dodala Kredatusová.

V duchu akcie Za volantom „bez opice“ polícia pri dohľade nad bezpečnosťou cestnej premávky vykonáva aj dychové skúšky, kontroluje dodržiavanie zákazu požívania alkoholu vodičmi. Jazda pod vplyvom alkoholu je hazardom so životom nielen vlastným, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.

Foto: ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM