Kultúra

Otvorenie včelárskej sezóny v Dolnej Krupej: Chýbať nebudú OCHUTNÁVKY

V Dolnej Krupej sa bude konať tradičné otvorenie včelárskej sezóny. Organizátori pripravili aktivity pre deti aj dospelých.

Ilustračný obrázok k článku Otvorenie včelárskej sezóny v Dolnej Krupej: Chýbať nebudú OCHUTNÁVKY
Zdroj: Medolandia

Včelári v Dolnej Krupej dodržiavajú jarnú tradíciu otvorenia včelárskej sezóny. Svoje priestory v areáli Medolandia sprístupnia verejnosti v sobotu 6. mája.

Pre návštevníkov bude pripravený program, otvorenie novej časti zážitkového areálu Včelária, ako aj ochutnávky medov a medovín zdarma. Informovala o tom oblastná organizácia cestovného ruchu Región Trnava.

Prečítajte si tiež

Nové Včelárium

Podujatie bude prebiehať od 11:00 hod. do 19:00 hod. Vstup je voľný. V rámci neho organizátori pripravili aktivity pre deti aj dospelých.

„Naše záhrady rozária sú počas jari plné pracujúcich včiel a my ukážeme najmenším návštevníkom, aký je ich život v podobe hry Včeličkovo a tvorivých dielní. Tento rok otvárame tiež novú náučnú časť – Včelárium, v ktorej sa môžete prejsť náučným chodníkom s pohybovými aktivitami a včelárskymi exponátmi,“ hovorí Dáša Dzurechová z medovinárstva Apimed.

Návštevníci sa v ňom dozvedia veľa zaujímavostí o fascinujúcom živote včiel a deti si môžu vyskúšať niektoré z včelích aktivít.

Degustácie produktov

„Počas celého dňa budú pre dospelých pripravené degustácie svetovo oceňovaných odrodových medovín z našej produkcie a ochutnávky medov a včelích produktov v priestoroch záhrad Medolandie,“ dodáva Dáša Dzurechová.

V areáli si návštevníci budú môcť pozrieť exponáty z historického včelárenia, ako aj tie zobrazujúce súčasné moderné včelárstvo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM