han Správy

Ovplyvnil koronavírus výrobu v automobilke? Jasný odkaz vedenia!

Výroba v trnavskej automobilke Stellantis Slovakia je plynulá a pandémia zatiaľ neovplyvnila jej fungovanie.

Ilustračný obrázok k článku Ovplyvnil koronavírus výrobu v automobilke? Jasný odkaz vedenia!
Zdroj: TASR

Spoločnosť riadi produkciu jednotlivých výrobných závodov optimalizáciou výrobných aktivít, pričom zohľadňuje a adaptuje sa na výkyvy, ako sú dodávky dielov, obmedzenie a podobne. Informoval o tom hovorca Stellantis Slovakia Peter Švec.

Podľa štúdie spoločnosti IHS Markit v 1. štvrťroku tohto roka vyrobia automobilky pre nedostatok čipov o vyše 670-tisíc vozidiel menej ako vlani. Problémy vyvolalo náhle oživenie globálneho trhu s autami koncom minulého roka. Počas krízy, ktorú spôsobila vlani pandémia nového koronavírusu, sa producenti čipov preorientovali na dodávky pre výrobcov počítačov, zábavnej elektroniky, ako sú televízory či herné konzoly, a tiež pre odvetvie biotechnológií.

V uplynulých týždňoch boli automobilky ako Volkswagen, General Motors, Nissan či Honda nútené spomaliť alebo zastaviť výrobu niektorých modelov pre nedostatok polovodičov.

Od polovice januára vznikla spojením skupiny Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a skupiny Groupe PSA, ktorej súčasťou je aj trnavská automobilka, nová spoločnosť Stellantis.

FOTO: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM