BTW Správy Samospráva

Parkovací dom na Hlinách: Obyvatelia bytovky sa boja narušenia statiky, FOTO

Pochybností alebo výhrad k plánovanému parkovaciemu domu na Hlinách majú obyvatelia bytovky na Saleziánskej viacero.

Ilustračný obrázok k článku Parkovací dom na Hlinách: Obyvatelia bytovky sa boja narušenia statiky, FOTO
9
Galéria

Obyvatelia bytovky, ktorá bude v tesnom susedstve s plánovaným parkovacím domom sa pre denník Dnes24 mimo záznam vyjadrili, že sa obávajú možného narušenia statiky. S ich obavami a výhradami v súvislosti s objektom, na ktorý sídlisko Na hlinách čaká už roky, sme sa obrátili na trnavskú radnicu. Na otázky odpovedala Elena Ursínyová z referátu komunikácie Kancelárie prednostu.

Sú dôvody obyvateľov bytového domu na Saleziánskej opodstatnené? Respektíve ako realizátor zabezpečí bezpečnosť počas výstavby aj po spustení prevádzky objektu?

Na mieste budúcej stavby sa najprv uskutoční inžiniersko-geologický a hydrogeologický prieskum. Súčasťou kolektívu spracovateľov projektovej dokumentácie bude aj statik, autorizovaný Slovenskou komorou stavebných inžinierov. Občania sa nemusia obávať, že by mohlo dôjsť k narušeniu statiky okolitých obytných domov.

Ako obyvateľov zaťaží zvýšený hluk počas výstavby a počas prevádzky parkoviska? Z mesta údajne dostali odpoveď, že zo strany garáží majú len kuchyne, takže nie je žiadny problém.

Nevieme o tom, že by niekto z mestského úradu poskytol občanom takúto nekvalifikovanú odpoveď. Súčasťou projektovej dokumentácie bude hluková štúdia, ktorú vypracujú akreditovaní odborníci, a svetlotechnický posudok, aby miera oslnenia a zatienenia okolostojacich objektov zodpovedala slovenským technickým normám.

Koľko parkovacích miest stratia obyvatelia dotknutej bytovky na Saleziánskej? Je nejaká náhrada?

Na Saleziánskej ulici občania nestratia žiadne parkovacie miesta, práve naopak. Výstavbou parkovacieho domu chce mestská samospráva vyriešiť neutešenú situáciu s parkovaním Na hlinách.

Aký bude poplatok za užívanie parkovacieho domu?

Spôsob užívania parkovacích miest ešte nie je definitívne doriešený. O výške poplatku za parkovanie, prípadne o sume za odkúpenie parkovacieho miesta bude samospráva občanov včas informovať.

Miesto budúceho parkovacieho domu Na hlinách
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM