Samospráva

Parkovanie aj petícia PROTI výstavbe: Čo čaká poslancov na najbližšom zastupiteľstve?

Poslanci budú rokovať o parkovaní i sadzbe dane za exteriérové sedenia. Júnové zasadnutie zastupiteľstva má v programe 13 bodov.

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie aj petícia PROTI výstavbe: Čo čaká poslancov na najbližšom zastupiteľstve?
Zdroj: Martin Hesko

Júnová schôdza (27. júna) Mestského zastupiteľstva v Trnave sa bude ako nosným bodom zaoberať návrhom všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o dočasnom parkovaní motorových vozidiel.

Je uceleným riešením parkovacej politiky na území mesta, ktorá zahŕňa a spoplatňuje všetky mestské štvrte a lokality. Rozdelené sú do mnohých rezidentských zón. Program rokovania zverejnila radnica.

Spoplatnenie exteriérového sedenia

Poslanci by sa tiež mali zaoberať spoplatnením verejného priestranstva pod exteriérovými sedeniami, návrh na sadzbu miestnej dane je 0,20 eura/m2/deň.

Prerokujú podnet na konanie vo veci ochrany verejného záujmu a zamedzenia rozporu záujmov. Poslankyňa Ľubica Horváthová podľa poslaneckého podnetu na aprílovom zasadnutí zastupiteľstva pri rokovaní o územnom pláne mesta pri parcele na uliciach Dúhová/Átriová ako bezpodielová spoluvlastníčka nehnuteľnosti neohlásila vo veci osobný záujem, ako určuje zákon o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov.

Petícia proti výstavbe

V programe je aj petícia proti výstavbe bytového domu Botanica a informatívna správa z procesu výberu projektov obyvateľmi Plánuj mesto – posuň mesto.

Program rokovania má 13 bodov, bod majetkových záležitostí spolu 28 položiek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM