Krimi

Päť nehôd za 24 hodín: Motorkári vytiahli svoje stroje, viacerí sa zranili, FOTO

Na cestách pribúdajú motorkári. Pre niektorých sa však sezóna skončila skôr, ako sa stihla začať.

Ilustračný obrázok k článku Päť nehôd za 24 hodín: Motorkári vytiahli svoje stroje, viacerí sa zranili, FOTO
8
Galéria

Zlomené ruky, alkohol aj pokrivené plechy. Takto zhrnula trnavská polícia začiatok motorkárskej sezóny na našich cestách.

„Dopravní policajti zaevidovali za 24 hodín 5 dopravných nehôd s účasťou motocyklistov. Dopravné nehody zavinili rovnako vodiči ako aj motorkári,“ informuje o tom krajská polícia v Trnave na sociálnej sieti.

Pri jednej z nehôd zasahovali policajti ešte v piatok 26. marca krátko po 16.00 hodine. Udalosť sa stala na križovatke ciest Vančurová a Sladovnícka, kde sa zrazila Škoda Kodiaq s motorkou Yamaha Virago. Podľa polície išlo o nedanie prednosti motocyklu. Motorkár skončil zo zraneniami. Škody vyčíslili na 1 500 eur.

Ďalšia nehoda sa stala v sobotu po 11.00 hodine v Hlohovci. „65-ročný motocyklista spadol z motorky potom, čo ho zachytil vozík na osobnom aute,“ priblížila polícia.

Vážna nehoda sa stala v sobotu poobede v obci Naháč. „29-ročný motocyklista nezvládol riadenie medzi Trstínom a Naháčom, zišiel mimo cesty a narazil do valu, vodič skončil po nehode so zlomenými obama rukami, škoda 1 000 eur,“ uvádza trnavská polícia.

Bez nehôd sa v sobotu nezaobišli ani v okolí Holíča, kde došlo k zrážke auta a motocyklistu. „Nehodu zavinil vodič na aute. 34-ročný vodič utrpel viaceré stredné ťažké zranenia,“ konštatuje polícia.

Pri zrážke auta s motorkou zasahovala polícia aj v Sládkovičove. Tu však úradoval alkohol. „Vodič motorky po nehode nafúkal 0,46 promile alkoholu,“ dodáva krajská polícia. Nehoda sa v tomto prípade zaobišla bez zranenia.

Polícia pripomína motorkárom, že jazdu treba prispôsobiť najmä stavu vozovky. „Tá je na mnohých úsekoch ciest po zimnej údržbe plná drobných kamienkov, výmoľov a jám. Povrch a teplota vozovky nie je na cestách tiež ešte úplne ideálna. Zvýšenú opatrnosť venujte predovšetkým zákrutám, neprehľadným úsekom a cestám medzi lesmi, kde sa slnečné lúče horšie dostanú. Práve na týchto miestach sa totiž ešte z rána môže dlhšie držať vlhkosť a námraza,“ upozorňuje KR PZ v Trnave.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Prečítajte si tiež

Dopravné nehody motorkárov na cestách v Trnavskom kraji
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM