Júlia Vargová Rôzne

Pedagógovia ako filmoví hrdinovia: Trnavskí študenti nafotili super sériu, FOTO

Profesori, docenti a odborní asistenti sa nechali nafotiť ako hrdinovia z filmov Avengers, Hry o život či Hviezdne vojny.

Ilustračný obrázok k článku Pedagógovia ako filmoví hrdinovia: Trnavskí študenti nafotili super sériu, FOTO
7
Galéria
Zdroj: FMK UCM

Študenti z Fakulty masmediálnej komunikácie (FMK) Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave nafotili svojich pedagógov ako filmových hrdinov a rozprávkové bytosti. Fotografie predstavili posledný aprílový pondelok počas FMK DAY 2019. Fotografie vznikali v rámci Kreatívno-experimentálneho fotografického ateliéru (KEFA) na FMK UCM v Trnave pod vedením Lucie Škripcovej. Informoval o tom Peter Krajčovič z Fakulty masmediálnej komunikácie.

Vďaka postprodukcii postupne vytvorili 14 kultových filmových a rozprávkových bytostí.

Medzi nimi v súčasnosti najpopulárnejších hrdinov z filmu Avengers, ale aj hlavné postavy z filmových klasík, ako sú Forrest Gump, Alica v krajine zázrakov, Robin Hood či Sherlock Holmes a Dr. Watson a ďalších. „Prostredníctvom fotografií sme študentom chceli priblížiť našich kolegov v netradičnej úlohe, ale zároveň sme chceli ukázať, akých talentovaných žiakov máme na našej fakulte. Fotografie vznikali niekoľko týždňov a ukazujú, čo všetko sa študenti môžu naučiť,“ uviedla Ľudmila Čábyová, dekanka FMK UCM v Trnave, ktorá stvárnila Srdcovú kráľovnú „Red Queen“ z rozprávky Alica v krajine zázrakov.

Predstavenie fotografií bolo súčasťou FMK DAY, ktorý si pre študentov pripravili samotní pedagógovia. Okrem vernisáže boli pripravené prezentácie katedier, ale aj aktivity, ako joga, zumba, tvorivé dielne či workshop s filmárom a youtuberom Miroslavom Bačom. „FMK DAY prináša možnosť lepšie spoznať pedagógov a zažiť ich v iných úlohách ako sú prednášky alebo semináre. Našim cieľom je, aby sa študenti u nás cítili dobre a k tomu určite prispievajú aj pozitívne vzťahy s učiteľmi,“ doplnila Ľudmila Čábyová.

Fotografie sú vystavené v priestoroch dekanátu a vedenie z nich v budúcom roku plánuje vydať kalendár s charitatívnym rozmerom.

Pedagógov fotografoval študent posledného ročníka masmediálnej komunikácie Kristián Pribila. Postprodukciu zabezpečovala študentka Katarína Cinová. Preprodukciu a produkciu zaisťovala Lucia Škripcová, vedúca Kreatívnoexpe­rimentálneho fotografického ateliéru.

Pedagógovia ako filmový hrdinovia
7
Galéria
Zdroj: FMK UCM
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM