Júlia Vargová Kultúra

Pieseň Na Kráľovej holi od Bystrík bandy si zamilujete: Takto vznikla, VIDEO

Bystrík so svojou bandou vydal album na ľudovú nôtu a s ním aj rovnomennú pieseň "Na Kráľovej holi". Takto vznikol vydarený remake.

Ilustračný obrázok k článku Pieseň Na Kráľovej holi od Bystrík bandy si zamilujete: Takto vznikla, VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Nový album Bystrík bandy obsahuje desať neobyčajných verzií obľúbených slovenských piesní. Tí, čo chalanov poznajú z koncertov vedia, že títo umelci dokážu z ľudovej pesničky spraviť moderne znejúci hit s neskutočnou energiou. Práve tú sa hudobníci pokúsili zachytiť na novom CD, čo podľa doterajších ohlasov fanúšikov aj širokej verejnosti zjavne vyšlo.

Bystrík najnovšie na svojom YouTube kanáli posledný júnový deň zverejnil video Na Kráľovej holi (making of), v ktorom aj s bandou opisuje, čo ich viedlo k prespievaniu známej ľudovej piesne.

Ako spevák vysvetľuje vo videu, remake známej pesničky vznikol náhodou. „Ja som si doma hral na gitare a hral som sa s ladením,“ opisuje. Zazdalo sa mu, že to má dobrý zvuk a začal si pospevovať práve ľudovú pieseň. To, čo vzniklo v podstate nedopatrením je dnes hit a Na Kráľovej holi od Bystrík bandy sa teší veľkej obľube na koncertoch aj na internete.

„My si tie pesničky robíme tak nejak po svojom,“ vysvetľuje Bystrík. „Chceme ľudovú tvorbu priblížiť aj mladším generáciám, tak verím, že sa to bude páčiť,“ dodal.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM