Správy

Piešťanské letisko ožilo Festivalom letectva: Ponúklo akrobaciu aj ukážky techniky

Kroky milovníkov letectva smerovali počas víkendu do priestorov piešťanského letiska.

Zdroj: Dnes24.sk

Letecké ukážky a otvorenie výstavy AeroExpo odštartovali v piatok dopoludnia na piešťanskom letisku tohtoročný Festival letectva. Ponúkol trojdňový program pre širokú verejnosť i odborníkov a fanúšikov lietania, premiérovo aj nočné lety.

Ministerská návšteva

V úvode podujatie navštívil aj minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Informoval o tom riaditeľ podujatia Hubert Štoksa.

Festival organizuje Slovenská letecká agentúra (SAA) v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom (TTSK), ktorý je majoritným vlastníkom medzinárodného piešťanského letiska. Podľa predsedu TTSK Jozefa Viskupiča sa snažia o oživenie cestovného ruchu a jeho „rozlietanie“.

Prečítajte si tiež

Pre každého niečo

Na európskej výstave letectva AeroExpo si záujemcovia mohli pozrieť osem desiatok kusov leteckej techniky, napríklad aj ultraľahký vrtuľník HPC 450 z produkcie prešovskej firmy. Riaditeľ festivalu informoval, že program bol rozložený na tri dni a očakávali návštevnosť najmenej 50 000 ľudí.

Návštevníci sa mohli tešiť na viacero letových blokov, v piatok a v sobotu (7. 5.) večer na premiérovú nočnú šou – ukážky leteckej akrobacie s lietadlami, upravenými rôznymi svetelnými efektmi.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

OBRAZOM: Festival letectva v Piešťanoch
13
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM