Kultúra Rôzne

Piešťanské letisko ožíva, festivaly na ňom končia: Nové miesto si musí nájsť aj Grape

Zvýšený nárast leteckej dopravy na Letisku Piešťany má za následok, že sa na ňom už nebudú konať hudobné letné festivaly.

Ilustračný obrázok k článku Piešťanské letisko ožíva, festivaly na ňom končia: Nové miesto si musí nájsť aj Grape
3
Galéria
Zdroj: TASR

Festival Grape i iné podujatia si musia nájsť nové miesto. Majoritný vlastník letiska Trnavský samosprávny kraj (TTSK) uviedol, že príprava takýchto veľkých podujatí si vyžaduje niekoľko týždňov príprav a má zásadný vplyv na prevádzku letiska.

„Jednou z našich priorít bola záchrana a rozlietanie letiska v Piešťanoch. Po necelých dvoch rokoch sa nám ho podarilo nielen zachrániť, ale máme historicky prvé charterové lety do Egypta a Turecka,“ uviedol v stanovisku predseda TTSK Jozef Viskupič.

Letisko je využívané aj na iné súkromné či armádne účely a v tomto roku sa na ňom konal prvý ročník leteckých dní – Festival letectva Piešťany. „V ňom chceme s partnermi pokračovať aj v najbližších rokoch,“ uviedol Viskupič.

Dlhodobým zámerom je získavať pre letisko ďalšie dovolenkové destinácie, rovnako ako pravidelné letecké linky do Piešťan.

Ďalšie pravidelné letecké spojenia podľa Viskupiča budú prínosom nielen pre letisko, ale výrazne pomôžu cestovnému ruchu v regióne, najmä v súvislosti so silnou tradíciou kúpeľníctva v meste Piešťany.

Letisko má výnimočnú geografickú polohu a môže byť úspešným regionálnym letiskom.

Foto: Ilustračné

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Piešťanské letisko ožíva: Prvý charterový let smeroval do Turecka
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM