Monika Földešiová Iné športy

Plachtiaci orol boduje aj v Rusku

Klub bojových umení „Plachtiaci orol“ a jeho tréningový systém pochádzajú z Ruska. Rusko pri tom s Čínou patrí k veľmociam, ktoré v športe wu shu dominujú. O to väčšou výzvou bolo pozvanie riaditeľa súťaže, aby sa naši nádejní juniorskí cvičenci Pete

Pozvanie si vyslúžili chlapci za stabilne výborné výsledky na súťažiach doma i v zahraničí. Mala to byť zároveň skúška, či chlapci môžu pomýšľať na lepšie výsledky v rámci ME, či MS. Súťaž sa uskutočnila v dňoch 4.-8. mája 2012 v ruskej mekke tradičného wu shu- vo Voroneži. Za účasti cca 450 elitných bojovníkov z celého Ruska sa však naši slovenskí reprezentanti nestratili! Peter Cuninka v kategórii juniori shaolin obsadil výborné 2. miesto a od prvenstva ho delila neuveriteľná 1 tisícina bodu!

Maroš Cuninka taktiež nesklamal a v kategóii juniori nanquan obsadil taktiež 2. miesto! V kategóriách cvičenie so zbraňami obsadili Peter 6. miesto s palicou a Maroš 8. miesto s tzv. južnou šabľou. Chlapci tak dokázali, že nie len oni ale aj celé slovenské wu shu má neuveriteľný potenciál do budúcnosti! Potvrdili súčasné pozície Slovenska v tomto športe a zanechali dobrý dojem! Zdá sa tak, že na novembrových MS vo wu shu v Číne bude mať Slovensko silné zastúpenie, ktoré môže získať historické pozície po minuloročných úspešných ME v Tallinne. Našim chlapcom v tejto náročnej chvíli pomohol Tryptofan B, ktorý pomohol zmierniť stres, napätie a zabezpečil pokojný spánok, čím im umožnil podať takéto hodnotné výkony!

autor: Martin Császár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM