Júlia Vargová Správy Samospráva

Platba online a bezplatné pauzovanie výpožičiek: Arboria bike zavádza novinky

Do systému zdieľaných elektrobicyklov sa bude dať zaregistrovať aj v stánku Arboria bike počas Trnavského rínku.

Ilustračný obrázok k článku Platba online a bezplatné pauzovanie výpožičiek: Arboria bike zavádza novinky
11
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Všetkých tridsať nových elektrobicyklov so znakom mesta, ktorými samosprávy doplnila päťdesiatku tých minuloročných, už brázdi ulice Trnavy. Informovala o tom Veronika Majtánová z Kancelárie primátora. „Záujem verejnosti je veľký, preto Mesto Trnava prichádza s mimoriadnou akciou – v sobotu 11. mája 2019 prenesieme časť mestského úradu spoza štyroch stien von na obľúbené podujatie Trnavský rínek,“ uvádza radnica.

V stánku Arboria bike sa bude môcť každý vo veku nad 18 rokov zaregistrovať do systému výpožičiek a spýtať sa na všetko, čo o ňom potrebuje vedieť.

„Okrem zviditeľnenia projektu chceme týmto krokom vyjsť v ústrety ľuďom, ktorí nemajú možnosť prísť na mestský úrad počas pracovného týždňa, napríklad kvôli práci alebo štúdiu v inom meste,“ hovorí Martina Stanová, vedúca odboru organizačného a vnútornej správy Mestského úradu v Trnave.

„Naši kolegovia budú od 9. do 17. hodiny na Kapitulskej ulici k dispozícii občanom v stánku označenom motívom Arboria bike. Budú mať so sebou všetku potrebnú techniku, aby tu záujemcovia vybavili kompletný proces registrácie vrátanie úhrady poplatku a podpisu zmluvy,“ upresňuje.

Na mieste bude pristavený aj jeden z mestských elektrobicyklov – nebude však slúžiť na požičiavanie, ale v prípade potreby na názorné ukážky, ako sa elektrobicykel ovláda.

Príjemnou novou správou pre používateľov je podľa informácií z mesta predĺženie bezplatného pauzovania výpožičiek. „Po prvých dvoch mesiacoch, počas ktorých sme túto funkciu testovali, malo byť pauzovanie spoplatnené, naďalej však ostáva zdarma,“ informuje mesto. Znamená to, že kým si cyklista na chvíľu odskočí niečo vybaviť, môže si bicykel na desať minút rezervovať.

Ako informuje trnavská radnica, novinkou je tiež možnosť úhrady poplatkov cez platobnú bránu na stránke arboriabike.sk. Elektronicky je teda možné vybaviť dve z troch vecí – zaregistrovať sa a uhradiť poplatok 20 eur za používanie systému, prípadne si neskôr dobiť kredit. Tretím nevyhnutným krokom je osobná návšteva Kancelárie prvého kontaktu na mestskom úrade, kde záujemca vlastnoručne podpíše zmluvu o nájme dopravného prostriedku.

Foto: ilustračné

Trnavský bikesharing
11
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM