Futbal

Po mesiacoch príprav nastal deň D: Spartak Trnava sa pýši brankárskou akadémiou!

V klube Spartak Trnava po takmer trištvrte roku príprav otvorili brankársku akadémiu Goalkeeper academy FC Spartak Trnava pod vedením Tomáša Čechoviča.

Ilustračný obrázok k článku Po mesiacoch príprav nastal deň D: Spartak Trnava sa pýši brankárskou akadémiou!
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

„Slávnostné otvorenie mala cez polčasovú prestávku zápasu štvrtého kola Fortuna ligy medzi Spartakom Trnava a MŠK Žilina. Garantom projektu je brankárska legenda FC Spartak Trnava Dušan Keketi starší, ktorý v červeno-čírnom drese odchytal 309 zápasov. Aktuálne zastáva funkciu prezidenta klubu,“ uviedol Spartak v tlačovej správe.

Čo povedal Dušan Keketi

„Klub FC Spartak Trnava takúto iniciatívu víta. Vyslovujeme poďakovanie autorovi, že takýto projekt uviedol do života a dotiahol do takejto podoby. Sme presvedčení, že to má svoj význam. Všetkým, ktorí sa podieľali na tomto projekte patrí veľká vďaka. Neostáva mi nič iné, iba zaželať všetko najlepšie a veľa dobrých výsledkov, aby brankárska akadémia vychovala množstvo výborných brankárov, ktorí budú na prospech nielen trnavskému, ale aj slovenskému futbalu,“ povedal prezident klubu a zároveň garant projektu Dušan Keketi.

„Hlavnou úlohou je zabezpečiť najlepší servis minimálne na Slovensku, aby sme vychovávali brankárov do áčka ako bol Dobo Rusov, Maťo Strapák, ale i Vantruba či bývalý brankár Dušan Keketi,“ ozrejmil hlavnú myšlienku akadémie autor projektu Tomáš Čechovič a dodal: „Zohnali sme peniaze (35 500 eur) a vytvorili servis pre výchovu brankárov v tomto klube, je to výborný pocit. Už teraz spolupracujeme so Spartou Praha, odkiaľ ma oslovil tréner brankárov Daniel Zítka. Tréneri zo Sparty sa k nám chystajú na niekoľkodňovú stáž. Som otvorený aj ďalším spoluprácam či stážam. Príkladom je spolupráca s klubom FK Lokomotíva Trnava, kde je prezidentom Peter Moravčík, ktorý nám vždy posúva svojich talentovaných brankárov do našej akadémie. Taktiež nám vždy poskytol svoje tréningové plochy, za čo mu chceme poďakovať.“

Fungovať bude stále

Projekt brankárskej akadémie bude fungovať stále, aktuálne pracuje s brankármi v štyroch sekciách – ženy, dorastenci, žiaci a prípravka, kde sa nachádza 27 talentovaných brankárov, ale i brankárok. Akadémia nemusí slúžiť len brankárom z „malého Ríma“. „Brankári z klubov útvaru talentovanej mládeže sa o túto akadémiu zaujímajú a čo ma teší, sami sa ponúkajú do Trnavy. Samozrejme, dávame možnosť individuálnym tréningom aj iným brankárom. Bude to za poplatok a všetky tréningy budú pod našou záštitou,“ uzavrel Čechovič.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM