Dominika Handzušová Iné športy

Po oslabeniach na Detvu nestačili sily: Florbalisti posielajú oficiálnu sťažnosť na rozhodcov!

Priebeh zápasu s Detvou bol spočiatku vzácne vyrovnaný. Oba tímy boli vo vedení aj doťahovali náskok súpera. Čím ďalej tým viac však hru brzdili sporné situácie. FBC 11 sa napokon rozhodli podať Rozhodcovskej komisii sťažnosť.

Ilustračný obrázok k článku Po oslabeniach na Detvu nestačili sily: Florbalisti posielajú oficiálnu sťažnosť na rozhodcov!
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Trnavskí florbalisti sa na domácej palubovke predstavili po druhý raz v sezóne. V tej predchádzajúcej mali s Detvou zmierlivú bilanciu: výhru 3:2 a prehru 8:11. Aj tento duel o popredné priečky tabuľky bol dlho vyrovnaný.

Druhá oslabovka definitívne rozhodla

Domáci šli postupne do dvojgólového vedenia, ktoré však hostia dvoma rýchlymi trefami zmazali. Na začiatku druhej časti sa musela Trnava brániť dlhej päťminútovej oslabovke, no na čele s brankárom Švecom vykryla všetky pokusy Detvy. V 35. minúte Krnáč otočil stav, ale v závere druhej tretiny z presilovky vyrovnal Matuška. Na začiatku tretej tretiny šli hostia znova do vedenia a následne sa ubránili tlaku trnavskej presilovky. FBC 11 šli znova do oslabenia na päť minút a to rozhodlo – v tejto výhode Detva strelila dva góly a trojgólový náskok už sa v tak krátkom čase ťažko doťahuje.

Podajú protest

„Šikovnosťou súper získal dve päťminútové presilovky, ktoré nás stáli množstvo síl. Aj keď sme sa snažili bojovať až do konca, zápas sme už nedokázali otočiť,“ skonštatoval po prehre kapitán mužstva Matej Vanta. Jeho hodnotenie je ešte diplomatické, tím sa však rozhodol podať oficiálnu sťažnosť. Tak ako divákom sa mu totiž nepozdával výkon rozhodcovskej dvojice.

Trnavských florbalistov môže tešiť aspoň návrat zraneného Michala Durana, ktorý si do štatistík pripísal aj prvý bod za prihrávku. Svoj desiaty gól v sezóne strelil Roman Matuška, ktorý je na čele tímu nielen u strelcov ale i celkového bodovania. Sekundujú mu Boris Sztruhár so šiestimi a doťahuje sa Emil Šatan s piatimi gólmi.

FBC 11 Trnava DTF Team Detva 3:7 (2:2, 1:1, 0:4)

Góly: 3. Šatan (Matúš Vanta), 9. Šatan (Duran), 39. Matuška (Balák) v presilovke – 11. M. Chamula, 13. Sádrovský (Malatinec), 35. Krnáč (Michálek), 41. Sádrovský. 53. Michálik v presilovke, 54. Kulich v presilovke, 57. Melich (M. Chamula).
Rozhodovali: Fabianek, Hlaváč. Divákov: 50.
Vylúčení: 2 na 5' – 3 na 2'
Strely na bránu: 27:24 (14:9, 5:6, 8:9).

Trnava: Švec – Zelenák, Balák, Matúš Vanta, Matuška, Naništa, Matej Vanta, Sztruhár, Mahaj, Babčan, Šatan, Apolen, Holec, Benčúrik, Duran.

Detva: Schmidt – Malatinec, Hupian, Púpala, Nôta, Krnáč, M. Chamula, Michálik, Melich, Kulich, Sádrovský, R. Chamula, Ciglan.

Florbal: FBC 11 Trnava - Detva Joxers
28
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM