Správy

Počet chorých v Trnavskom kraji stúpol: Zatvoriť museli 31 materských a základných škôl

Epidemiologická situácia v Trnavskom kraji sa nezlepšuje. Počet chorých vzrástol o viac ako tretinu.

Ilustračný obrázok k článku Počet chorých v Trnavskom kraji stúpol: Zatvoriť museli 31 materských a základných škôl
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Spolu 21 materských škôl (MŠ) a desať základných škôl (ZŠ) muselo byť v uplynulom týždni od 22. januára zatvorených v Trnavskom kraji pre zvýšený výskyt akútnych respiračných ochorení (ARO).

Epidemiológovia zaznamenali celkový nárast výskytu ARO vrátane COVID-19 o 32,18 %, z toho nárast chorobnosti na chrípke podobné ochorenia o 9,75 %. Informoval o tom riaditeľ Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave Tomáš Hauko.

Prečítajte si tiež

Chorých na ARO bolo spolu v evidencii 7 863, na chrípku 1 303. „Na úrovni okresov bola najvyššia chorobnosť na ARO v okrese Trnava a v skupine detí do päť rokov,“ uviedol.

Z celkového počtu zatvorených školských zariadení bola jedna MŠ a jedna ZŠ v okrese Dunajská Streda. V okrese Galanta zatvorili sedem MŠ a päť ZŠ, v okrese Hlohovec tri MŠ a jednu ZŠ, v okresoch Piešťany a Skalica po jednej MŠ. Dve MŠ a jedna ZŠ bola uzatvorená v okrese Senica a v okrese Trnava to bolo šesť MŠ a dve ZŠ.

„Stupeň intenzity chrípky v Trnavskom kraji je na úrovni lokálnych epidémií,“ konštatoval riaditeľ RÚVZ. U 3,0 % ochorení bol hlásený komplikovaný priebeh – najčastejšie zápalom stredného ucha a zápalom prínosových dutín.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM