Aktualizované Komunálne voľby

Počet kandidátov na primátora Trnavy sa znížil: Zuzana Bošnáková ODSTUPUJE!

Jesenné voľby sa nezadržateľne blížia. V Trnave sa znížil počet kandidátov na primátorskú stoličku.

Ilustračný obrázok k článku Počet kandidátov na primátora Trnavy sa znížil: Zuzana Bošnáková ODSTUPUJE!
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Kandidátka na primátorku Trnavy Zuzana Bošnáková (KDH) sa vzdáva svojej kandidatúry v nadchádzajúcich jesenných komunálnych voľbách v prospech kandidáta Mariána Galbavého (SaS, ODS, Šanca a DS). Urobí tak na základe predchádzajúcej dohody o primárkach s cieľom zvýšiť voličský potenciál a na základe výsledkov predvolebného prieskumu. Informovala o tom na tlačovej besede.

Stiahla kandidatúru

O dohode informovali obaja kandidáti zhruba pred mesiacom. Galbavý uviedol, že reprezentatívny prieskum na vzorke tisíc respondentov sa uskutočnil od 26. septembra do 1. októbra. Podľa Bošnákovej Trnava potrebuje zmenu a jej vedenie sa odpojilo od reality.

„Spojili sme sa preto do koalície, lebo túto zmenu chceme a vieme priniesť. Sme zodpovední, a tak v zmysle dohody sťahujem svoju kandidatúru na post primátorky. Galbavý prináša triezvy pohľad, rozum a skúsenosť, verím, že sme takto vytvorili kvalitnú ponuku pre Trnavčanov,“ povedala.

Prečítajte si tiež

Zostáva ako kandidátka na poslankyňu mesta a tiež do zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja. Zároveň nevylúčila, že jej kandidatúra na primátorku môže byť aktuálna v nasledujúcich voľbách.

Kto kandiduje?

Do koalície s kandidátom Galbavým sa spojili KDH, SaS, Spolu – OD, Občianski demokrati Slovenska (ODS), Šanca, Sme rodina, Za ľudí, Kresťanská únia a Občianska konzervatívna strana. Do mestského zastupiteľstva stavajú 29 kandidátov.

Po odstúpení Bošnákovej zostávajú do komunálnych volieb v októbri v Trnave piati kandidáti, okrem Galbavého ako nezávislí Branislav Baroš, Matej Lančarič a súčasný primátor Peter Bročka a za Národnú koalíciu/Nezávislí kandidáti kandiduje Zdenko Rosina.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM