Správy

Podarí sa vybudovať kruhové mólo v Kamennom mlyne? Mesto stále nenašlo dodávateľa

Na výstavbu kruhového móla v Kamennom mlyne nemá radnica dodávateľa. V novom kole verejného obstarávania bola predložená jediná ponuka.

Ilustračný obrázok k článku Podarí sa vybudovať kruhové mólo v Kamennom mlyne? Mesto stále nenašlo dodávateľa
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Mesto Trnava ani v novom kole verejného obstarávania na vybudovanie jednej zo zamýšľaných atraktivít cestovného ruchu a relaxu v oblasti Kamenného mlyna nenašlo dodávateľa kruhovej lávky na Hornom rybníku. Vo vestníku verejného obstarávania zverejnilo, že bola predložená len jedna ponuka s cenou podstatne prevyšujúcou predpokladanú hodnotu zákazky.

Zvýšenie o desiatky percent

Radnica uviedla, že po preverení aktuálnych finančných kapacít nie je v možnostiach mesta, aby mohlo nateraz akceptovať ponuku, ktorá predstavuje zvýšenie zhruba 39 % oproti predpokladanej hodnote zákazky. Zároveň neboli predložené viac ako dve ponuky a fakticky tak nedošlo k žiadnej súťaži.

Prečítajte si tiež

Trnava chce pontónom v priestore Horného rybníka oddychovej zóny Kamenný mlyn vybudovať kruhovú vyhliadkovú drevenú lávku s vonkajším priemerom 55 metrov. Na svojom webe uvádza, že sa pri tejto investičnej akcii uchádza o financie z Integrovaného regionálneho operačného programu. Podala žiadosť o finančný príspevok vo výške 833.340 eur, predpokladaný termín schválenia je najskôr 15. augusta.

Po rozhodnutí o schválení zaradí túto investičnú akciu do rozpočtu mesta v septembrovej aktualizácii. Štúdiu uskutočniteľnosti pripravilo mesto v roku 2016, o rok neskôr projektovú dokumentáciu. Od vlaňajška je vydané na mólo stavebné povolenie.

Ochrana územia

Hlavným cieľom je nielen vytvorenie turistickej atrakcie, ale aj podpora ochrany územia a jeho biodiverzity. Súčasťou realizácie bude doplnenie chránených rastlín a vybudovanie náučného chodníka na podporu informovanosti o chránenom území. Samotné mólo má obkolesovať kvitnúcu vodnú záhradu s plochou 1 724 m2, na dne osadenú vodnými rastlinami koreniacimi, ako lekníny, leknica žltá, močiarka vodná. Doplnia ich plávajúce mokrade. Výškový akcent majú dodať tri stromy osadené z vonkajšej strany kruhu v bójach či v kvetináčoch na dne rybníka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

VIZUALIZÁCIE: Vyhliadkové mólo v Kamennom mlyne
3
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM