Dominika Handzušová Krimi

Podozrivá dvojica v rukách polície: Pri vlámaní do bytov a pivníc ju nasnímali kamery

Na Prednádraží vyčíňali zlodeji. Vlámali sa do bytu a pivníc a spôsobili škodu za vyše 20 tisíc eur. Polícia už páchateľov vypátrala, podozrivú dvojicu usvedčili záznamy z kamier.

Ilustračný obrázok k článku Podozrivá dvojica v rukách polície: Pri vlámaní do bytov a pivníc ju nasnímali kamery
Zdroj: Policajný zbor SR

Polícia vypátrala dvoch páchateľov, ktorí sú podozriví z vlámania do bytu a pivníc v Trnave na Prednádraží. Na základe záznamov z kamier identifikovala polícia podozrivú dvojicu, ktorá skončila v cele policajného zadržania.

Vykradli byt a pivnice

„22. augusta okolo obeda sa páchatelia zviezli výťahom z desiateho poschodia, kde sa zdržiavali, na ôsme. Žena čakala pri výťahu, kým muž vypáčil dvere na byte, odkiaľ ukradol množstvo šperkov, značkových hodiniek, notebook a peniaze v hotovosti,“ informovala hovorkyňa Krajského prezídia policajného zboru v Trnave, Martina Kredatusová. Majiteľovi poľa jej slov spôsobili páchatelia škodu za asi 20 tisíc eur.

Na druhý deň opäť kradli v tom istom bloku. Tentoraz sa vlámali do troch pivníc v suteréne. „Z jednej odcudzili elektrické náradie v hodnote 368 eur, z druhej elektroinštalácie v hodnote približne 50 eur, škoda z tretej pivnice ešte nie je vyčíslená,“ povedala Kredatusová.

Nebol to ich prvý prečin

Trnavčan (39) bol len v máji prepustený z výkonu trestu, čelí obvineniu z prečinu krádeže, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci. Jeho spolupáchateľka (20) je obvinená z krádeže a porušovania domovej slobody, navyše v minulosti bola obvinená aj z drogovej trestnej činnosti. Poverený príslušník polície spracoval podnet na väzobné stíhanie oboch obvinených.

Zlodeji na Prednádraží
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM