Lucia Lauková Krimi

Podvodníci opäť hrajú na city: Trnavských seniorov chceli obrať o desiatky tisíc eur

Podvodníci sa vydávajú za právnikov či vnukov, ktorí rýchlo potrebujú veľký obnos peňazí. Našťastie, trnavské seniorky sa oklamať nenechali.

Ilustračný obrázok k článku Podvodníci opäť hrajú na city: Trnavských seniorov chceli obrať o desiatky tisíc eur
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Trnavské operačné stredisko prijalo tri hovory od senioriek, od ktorých sa pod rôznymi legendami podvodníci snažili vylákať peniaze.

Staršie ženy nenaleteli a finančnú hotovosť neodovzdali. V prvom telefonáte Trnavčanke zavolal z neznámeho čísla muž, ktorý sa predstavil ako jej vnuk. Zároveň ju požiadal o 20-tisíc eur na kauciu. Žene sa jeho hlas nepozdával, preto hovor ukončila a vzápätí zavolala na políciu.

Prečítajte si tiež

Od druhej, 84 -ročnej seniorky zas žiadal 5-tisíc eur údajný právnik. Žene tvrdil, že požadovanú sumu potrebuje na to, aby dostal z problémov ženinho starého známeho.

„Políciu kontaktovala aj 83-ročná pani, ktorej mal údajne volať jej zúfalý vnuk. Aj on od ženy požadoval, aby za neho zaplatila 10-tisíc eur ako kauciu za prepustenie z policajného zadržania,“ uvádza trnavská polícia.

Všetky 3 prípady si ihneď prevzali operatívci z kriminálnej polície. Policajti konanie osôb preverujú v súvislosti s trestným činom podvodu a intenzívne pracujú na zistení totožnosti podvodníkov.

„V prípade, ak vám zavolá osoba z neznámeho čísla a nie ste si istí, či hlas v telefóne naozaj patrí vnukovi, synovcovi alebo vzdialenej rodine, hovor ukončite a informácie si overte u príbuzných alebo známych,“ radí polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM