Futbal

Pohyby v kádri Spartaka: Čonka z Trnavy odišiel, klub podpísal Filipa Oršulu

Spartak Trnava hlási odchod ľavého obrancu. Do kádra prichádza Filip Oršula.

Ilustračný obrázok k článku Pohyby v kádri Spartaka: Čonka z Trnavy odišiel, klub podpísal Filipa Oršulu
6
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenský futbalista Matúš Čonka ukončil svoje pôsobenie v Trnave a v kariére bude pokračovať v Karvinej. S českým prvoligistom sa dohodol na zmluve na dva roky. Dvasaťosemročný ľavý obranca strávil v „malom Ríme“ päť rokov, v sezóne 2017/2018 Spartaku pomohol získať ligový titul a v uplynulej pohár.

„Na Trnavu nikdy nezabudnem. Budem jej držať palce v každom jednom stretnutí. Najviac budem spomínať určite na ostatné dva roky. Získali sme titul, dosiahli skupinu Európskej ligy a vyhrali Slovenský pohár. Z mojej strany patrí všetkým ľuďom, s ktorými som bol v klube, obrovské ďakujem. Rovnako tak fanúšikom a hlavne spoluhráčom, bez ktorých by som nezažil všetky tie krásne chvíle,“ uviedol Čonka na oficiálnom webe Spartaka Trnava.

Slovenský futbalista Filip Oršula si bude v najbližšej sezóne obliekať dres Spartaka Trnava. S „andelmi“ sa dohodol na ročnej zmluve s opciou. V uplynulej sezóne pôsobil v Liberci, skúsenosti má aj z anglickej a nemeckej súťaže. Na Slovensku hral za Slovan Bratislava či Myjavu.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

„Posledné obdobie bolo pre mňa ťažké, dostával som sa z operácie ramena. Pre futbalistu nie je nikdy jednoduché vrátiť sa po zranení. Mojím cieľom v Trnave je stabilne hrať a podávať čo najlepšie výkony. Samozrejme, určite budeme chcieť vyhrávať zápasy a dosiahnuť čo najviac úspechov,“ povedal Oršula na oficiálnom webe Spartaka.

Foto: ilustračné

Filip Oršula
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM