Krimi

Policajný budíček: Estónec kradol v pivovare, našli ho spiaceho v kempe

Policajti našli občana Estónska krátko po krádeži v neďalekom kempe. Peniaze aj ukradnuté veci mal pri sebe v stane a spokojne spal až kým ho nezobudili policajti.

Ilustračný obrázok k článku Policajný budíček: Estónec kradol v pivovare, našli ho spiaceho v kempe
Zdroj: TASR

Spiaceho Estónca s ukradnutými vecami z piešťanského pivovaru našla polícia v miestnom kempe. Z dôvodu, že sa už v minulosti dopustil krádeží aj v iných členských štátoch Európskej únie, nemá žiadny príjem, trvalý pobyt a je predpoklad, že bude pokračovať v trestnej činnosti, spracoval policajný vyšetrovateľ podnet na jeho väzobné stíhanie.

Podľa informácií krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej v uplynulom týždni nahlásil majiteľ pivovaru na Rekreačnej ulici v Piešťanoch krádež.

Páchateľ preliezol cez balkónové dvere do prevádzky a odcudzil z pokladne hotovosť v sume 145 eur, tablety a notebook za ďalších 600 eur. „Policajti zaistili miesto činu a na základe popisu k osobe spracovali informácie o páchateľovi,“ uviedla hovorkyňa. V stane u Estónca našli aj odcudzenú hotovosť. Veci zaistili a vyšetrovateľ obvinil muža zo zločinu krádeže.

„Muž bol na základe rozhodnutia súdu eskortovaný policajnou hliadkou do výkonu väzby. V zmysle zákona mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ doplnila hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM