Lucia Lauková Krimi

Policajti bojovali o TRI životy: Zachránili zakrvaveného mladíka pri Váhu aj zranenú ženu

V priebehu 24 hodín zachránili policajti troch ľudí v ťažkej životnej situácii. Všetky zásahy y mali šťastný koniec.

Ilustračný obrázok k článku Policajti bojovali o TRI životy: Zachránili zakrvaveného mladíka pri Váhu aj zranenú ženu
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Policajti bojovali o životy 3 osôb v ťažkej životnej situácii v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec. Jedna zo záchranných akcií sa odohrala pri Váhu, kde pátrali po zranenom mladíkovi.

„Operačné stredisko prijalo správu o zranenom 25-ročnom mužovi, ktorý sa mal nachádzať neďaleko rieky Váh pri meste Hlohovec. Oznamovateľ však nevedel uviesť presné miesto, kde by sa mal mladík nachádzať a nikto sa s ním ani nedokázal spojiť. Operačný dôstojník tak do oblasti vyslal hneď viacero hliadok,“ uvádza krajská polícia v Trnave.

Do intenzívnej pátracej akcie sa zapojili hliadky trnavskej PMJ, Obvodných oddelení PZ Hlohovec a Leopoldov a na pomoc prišli aj trnavskí dopraváci a Mestská polícia Hlohovec.

Mladík krvácal

Policajtovi na stálej službe v Hlohovci sa našťastie podarilo so zúfalým mužom telefonicky spojiť a zistiť aspoň približné miesto, kde sa nachádzal. „Policajti vytvorili rojnicu a po niekoľkých minútach krvácajúceho mladíka v neprehľadnom teréne našli. Policajti mu okamžite začali, za pomoci PMJčkárskeho MEDIVAKU, poskytovať predlekársku prvú pomoc. Medzitým na miesto privolali RZP,“ dodáva polícia.

Zranená žena

Ďalšia záchranná akcia sa odohrala len hodinu pred tým v jednom z bytov na sídlisku Družba v Trnave. Po príchode na miesto policajtov čakal oznamovateľ, ktorý ich nasmeroval k 31-ročnej žene. „Po vstupe do bytu ju zranenú našli sedieť v zúfalom stave a ihneď jej poskytli prvú pomoc,“ uvádza trnavská polícia.

Policajti boli vyslaní aj k jednému z piešťanských bytových domov, kde sa mal nachádzať starší muž, v ťažkej životnej situácii. „Jeden z policajtov sa snažil s mužom komunikovať. Druhý člen hliadky medzitým utekal na najvyššie medziposchodie. Vzhľadom na bezprostredné nebezpečenstvo, ktoré seniorovi hrozilo, policajt zasiahol a muža dostal do bezpečia. Všetky osoby si nakoniec prevzali do svojej starostlivosti privolaní záchranári,“ konštatuje polícia.

Trnavská polícia dodáva, že za posledné dni opäť eviduje viacero oznámení o zúfalých osobách, ktoré si nevedia sami vo svojej situácii pomôcť.

„Ak sa nachádzate v ťažkej životnej situácií a nemáte sa s kým o tom porozprávať, neváhajte a zavolajte na niektorú linku dôvery, alebo napíšte správu na četovú poradňu. V prípade ohrozenia života môže každý kontaktovať našu policajnú linku 158,“ vyzýva polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Zdroj: Dnes24.sk

ZA 24 HODÍN POLICAJTI ZACHRÁNILI 3 ĽUDÍ VĎAKA PATRÍ PMJČKAROM AJ OBVOĎÁKOM Policajti bojovali o životy 3 osôb v ťažkej...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Wednesday, September 27, 2023
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM