Dominika Handzušová Krimi

Policajti chytili muža (28): Za dve prepadnutia mu hrozí až osem rokov väzenia!

Trnavskí policajti objasnili dve lúpeže. K obom došlo pred pár mesiacmi v Trnave v skorých ranných hodinách.

Ilustračný obrázok k článku Policajti chytili muža (28): Za dve prepadnutia mu hrozí až osem rokov väzenia!
Zdroj: TASR

Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová, muž zo Šúroviec (28) mal prepadnúť v máji na Sibírskej ulici v Trnave Košičanku (23), ktorá prechodne bývala v tomto meste. Neďaleko atletického areálu ju mal oboma rukami odsotiť do trávy a pod hrozbou, že jej ublíži, žiadať peniaze. „Mladá žena z obavy o svoje zdravie mu vydala niekoľkoeurovú hotovosť. To sa mu zdalo málo a požiadal ju aj o mobilný telefón. Žena ho vydať nechcela. Po údere do tváre sa ho napokon tiež zmocnil a utiekol,“ priblížila hovorkyňa s tým, že muž o tri mesiace neskôr lúpil znovu, opäť skoro ráno.

Ďalší prepad

Tentoraz si vyhliadol ženu, ktorá išla po chodníku na Ulici Bedřicha Smetanu. „Zastavil s bicyklom pred ňou a chytil jej kabelku. Pri zápase zhodil ženu na zem a ušiel. V dámskej kabelke mala dva mobilné telefóny, 80 eur a osobné veci,“ dodala Linkešová. Prepadnutej Trnavčanke (43) mal muž podľa hovorkyne spôsobiť podvrtnutie nohy.

Polícia po mužovi pátrala, na základe operatívnej činnosti a viacerých dôkazov ho zadržala a požiadala súd o vydanie zatýkacieho rozkazu. „Policajti ho v piatok 7. novembra zadržali a predviedli pred vyšetrovateľa, ktorý ho v oboch prípadoch obvinil zo zločinov lúpeže a umiestnil do cely policajného zaistenia,“ informovala hovorkyňa. Vyšetrovateľ zároveň spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Za lúpežné prepady hrozí mužovi strata slobody na tri až osem rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM