Lucia Lauková Krimi

Policajti chytili podpaľača: Len 21-ročný mladík zničil SEDEM áut

Mladík spôsobil majiteľom áut obrovské škody. Skončil vo väzení.

Ilustračný obrázok k článku Policajti chytili podpaľača: Len 21-ročný mladík zničil SEDEM áut
6
Galéria

Dunajskostredskí kriminalisti v spolupráci s policajtmi OO PZ Dunajská Streda stotožnili a obvinili muža, ktorý začiatkom roka úmyselne podpálil dve autá. Vzniknutý požiar vzápätí poškodil ďalších 5 zaparkovaných vozidiel, ktoré stáli v ich blízkosti. Informuje o tom trnavská krajská polícia.

„Prvé zhorené a ďalšie poškodené auto dokumentovali policajti v piatok ráno na Ulici Kukučínovej v Dunajskej Strede. Majiteľke AUDI A6 zničil požiar celú prednú časť auta a Opel Insignia obhorel v zadnej časti. Majitelia si škody vyčíslili na 11-tisíc eur. Na druhý deň, 24 h po prvom požiari, horelo opäť na parkovisku pred bytovým domom v Dunajskej Strede. Na Ulici Ružový háj hasili hasiči ďalších 5 vozidiel,“ priblížila polícia.

Prečítajte si tiež

Išlo o úmysel

Zhorené vozidlá má na svedomí len 21-ročný mladík. Policajtom sa ku skutkom priznal.

„Pri obhliadke miesta činu policajti za pomoci zisťovateľa príčin požiaru zistili, že v oboch prípadoch išlo o úmysel. Na založenie požiaru použila osoba prinesený, napustený kus látky, ktorý úmyselne položila na alebo pod vozidlo a zapálila. Polícia na objasnení prípadu intenzívne pracovala. Aj na základe kamerových záznamov a operatívnych informácií policajti zistili, že požiar založil 21-ročný mladý muž z okr. Levice. Ten sa policajtom pri výsluchu k obom skutkom aj priznal,“ konštatuje polícia.

Rátajú škody

Majitelia poškodených vozidiel si stále vyčísľujú škody, no už teraz je isté, že pravdepodobne presiahnu sumu viac ako 20-tisíc eur.

Vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy obvinil mladíka zo zločinu poškodzovania cudzej veci závažnejším spôsobom konania a zároveň predložil návrh, aby bol obvinený stíhaný za spáchané skutky väzobne.

Za úmyselné konanie a spôsobenie značnej škody mu môže hroziť strata slobody na 3 až 8 rokov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Policajti chytili podpaľača: Len 21-ročný mladík zničil SEDEM áut
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM