Zuzana Vajayová Krimi

Policajti namerali vodičovi pri dychovej skúške 0,23 mg alkoholu

Hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) vo Vrbovom kontrolovala v stredu (10.8.) na ceste medzi obcami Vrbové a Prašník osobné auto zn. Renault s evidenčným číslom Českej republiky.

Jeho vodičovi namerala pri dychovej skúške 0,23 mg alkoholu, čím sa dopustil priestupku voči bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Polícia mu zadržala vodičský preukaz. O sankcii pre 32-ročného muža z Lovinobane sa rozhodne v správnom konaní. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trnave Martina Kredatusová.

Policajti riešili v trnavskom regióne aj ďalšie prípady. „Zo zločinu lúpeže obvinil policajný vyšetrovateľ 28-ročného Piešťanca. Ten v utorok (9.8.) v nočných hodinách pribehol k mužovi, ktorý vchádzal do herne v Piešťanoch. Najskôr pod hrozbou zabitia žiadal od neho vrátenie peňazí, následne ho fyzicky napadol a ulúpil mu mobilný telefón a príručnú tašku,“ opísala Kredatusová s tým, že napadnutému mužovi spôsobil škodu 200 eur. Podozrivý skončil zakrátko v rukách polície, vyšetrovateľ ho umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. V prípade uznania viny, hrozí v minulosti už trestanému mužovi odňatie slobody na tri až osem rokov.

Podľa ďalších slov hovorkyne zadržala policajná hliadka priamo pri čine muža, ktorý kradol v zberných surovinách. „V noci z nedele na pondelok (7.-8.8.) prišli dvaja páchatelia autom k oploteniu zberných surovín v Trnave. Jeden z nich sa vlámal do objektu a druhý čakal pri aute, aby mohol ukradnutý tovar naložiť,“ uviedla Kredatusová s tým, že 50 kilogramov pripravenej medi však už nestihli ukradnúť, pretože na mieste zakročili policajti. Muža zadržali a predviedli na policajný útvar. Druhému páchateľovi sa podarilo ujsť, polícia po ňom pátra. „V prípade, že by im polícia krádež neprekazila, spoločnosť by utrpela škodu asi 230 eur. Spôsobená škoda činila takto len 30 eur na vylámaných zámkoch,“ vysvetlila Kredatusová. Zadržaného muža poverený príslušník polície obvinil z prečinu krádeže a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. „Obvinený bol v čase spáchania tohto skutku v podmienke za prečin krádeže spôsobený v minulosti. Na základe príkazu okresného súdu polícia obvineného 34-ročného Trnavčana eskortovala v stredu (10.8.) do výkonu väzby,“ zdôraznila.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM