Krimi

Policajti sa činili: V Trnavskom kraji vypátrali za rok vyše 1 300 osôb

Pátrači mali počas roka plné ruky práce. Nie všetky nezvestné či hľadané osoby sa však podarí nájsť.

Ilustračný obrázok k článku Policajti sa činili: V Trnavskom kraji vypátrali za rok vyše 1 300 osôb
Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

Počas uplynulého roka pátrala polícia v rámci Trnavského kraja po 1 356 hľadaných osobách, z toho 893 osôb sa podarilo vypátrať. Nezvestných osôb bolo 460 a väčšina z nich, až 415 bola nájdených.

V 39 prípadoch pátrali policajti po totožnosti neznámych ľudských pozostatkov a stotožniť ich sa podarilo v desiatich prípadoch. Hľadali aj 222 detí do 18 rokov, pričom v prevažnej väčšine išlo o úteky z detských domovov a resocializačných zariadení. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Dôvody pátrania

„Dôvody pátrania sú viaceré, pri nezvestných dospelých to býva útek z dôvodu životnej zmeny, keď osoby nechcú zotrvať v doterajšom spôsobe živote. U starších osôb evidujeme odchod z domu napríklad za spomienkami, keď u nich potom nastane strata orientácie. Ďalším dôvodom sú duševné poruchy a podobne,“ uviedla hovorkyňa.

V prípade hľadaných osôb ide zväčša o úteky pred spravodlivosťou, osoby sa vyhýbajú trestnému konaniu, keď niektorí nenastúpia na výkon trestu.

Nečakajte 24 hodín

„Polícia sa v praxi stretáva s mylnou domnienkou, že s nahlásením osoby treba počkať aspoň 24 hodín a až potom sa obrátiť na políciu. No najmä pri deťoch, mládeži, starých alebo psychicky labilnejších osobách odporúčame kontaktovať políciu ihneď,“ dodala Linkešová.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM