Krimi Správy

Policajti sa vybrali do vlakov: V akcii aj služobné psy Diora a Brenda, VIDEO

Do 24-hodinovej policajnej akcie, ktorá sa uskutočnila v dňoch 26. - 27. júna pod názvom Aktívny štít, bolo nasadených v rámci Trnavského samosprávneho kraja 12 policajtov železničnej polície, ale aj policajti so služobnými psami.

Ilustračný obrázok k článku Policajti sa vybrali do vlakov: V akcii aj služobné psy Diora a Brenda, VIDEO
Zdroj: TASR

Akciu organizovala Európska asociácia železničných polícií Railpol. „Policajti sa zamerali najmä na prevenciu proti krádežiam na osobách, batožinu cestujúcich, prechovávanie omamných a psychotropných látok v priestoroch železničných staníc a vlakov,“ doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Počas akcie vykonali policajti sprievod a kontrolu v 27 osobných vlakoch a rýchlikoch a skontrolovali celkom 19 železničných staníc. „V troch prípadoch uložili blokové pokuty osobám, ktoré sa dopustili priestupku v obvode železničných dráh a zdokumentovali jeden priestupok proti majetku,“ doplnila Linkešová.

V železničných staniciach Dunajská Streda a Kúty pomáhali policajtom aj služobné psy Diora a Brenda. „Počas akcie policajti nenašli vo vlakoch ani v staniciach predmety, látky ani batožinu, ktoré by vykazovali znaky nebezpečných alebo podozrivých predmetov,“ spresnila Linkešová.

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM