Rastislav Búgel Krimi

Policajti zadržali vodičov z Trnavy: Až TAKÉTO hodnoty nafúkali!

Nezodpovední vodiči z Trnavy si v uplynulých dňoch sadli za volant pod vplyvom alkoholu a spôsobili dopravné nehody. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Ilustračný obrázok k článku Policajti zadržali vodičov z Trnavy: Až TAKÉTO hodnoty nafúkali!
Zdroj: TASR

„Polícia obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 42-ročného Pavla z Trnavy. V nedeľu (21.2.) o 17.15 h viedol auto Volvo V40 v obci Cífer. Na Záhradnej ulici poškodil dve odstavené autá, BMW 327 a VW Touran,“ uviedla hovorkyňa s tým, že z parkoviska pokračoval v jazde po Trnavskej ulici a pri prejazde pravotočivou zákrutou nezvládol riadenie. Prešiel do protismeru, následne zišiel z cesty, kde narazil do kovového zábradlia. Kredatusová dodala, že bezprostredne po dopravnej nehode ho policajná hliadka obvodného oddelenia podrobila dychovej skúške. Jej výsledok bol 1,94 mg alkoholu, čo je v prepočte 4,04 promile. Polícia muža obmedzila na osobnej slobode a umiestnila do cely policajného zaistenia.

O niečo menej „nafúkal“ vodič, ktorého v pondelok (22.2.) zadržala hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky v Trnave. „Polícia dostala oznámenie, že na sídlisku Na hlinách má sedieť v aute Peugeot 207 muž pod vplyvom alkoholu. Keď prišla hliadka na miesto, vodič autom cúval, pričom nárazníkom sa oprel o vedľa stojace auto. Policajná hliadka muža, ktorý sa následne snažil odtlačiť svoje auto naspäť na parkovacie miesto, podrobila kontrole na alkohol. Namerali mu 1,42 mg alkoholu, teda 2,96 promile,“ priblížila hovorkyňa. Pripomenula, že 30-ročný Daniel z Trnavy má uložený zákaz viesť motorové vozidlá až do roku 2020. „Aj tohto muža polícia obmedzila na osobnej slobode a eskortovala do cely. Obvinený je z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia,“ uviedla.

Za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody až na jeden rok, za marenie výkonu úradného rozhodnutia až na dva roky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM