Dominika Handzušová Krimi

Polícia pátra po Štefanovi S.: Je odsúdený na doživotie za dve vraždy!

Na základe príkazu dodania do výkonu trestu začala polícia pátranie po Štefanovi Szabóovi. Za dve vraždy je odsúdený na doživotie.

Najvyšší súd Slovenskej republiky ho odsúdil 29. októbra, keď zamietol jeho odvolanie voči rozsudku Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Súd zároveň upravil sumu, ktorú má Szabó zaplatiť vdove svojej obeti ako náhradu škody. Ide o vyše 22 000 eur.

„Szabó sa nachádza na neznámom mieste, na vyhlásení rozsudku sa nezúčastnil,“ informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová. Proces s ním sa začal 26. augusta 2013. Podľa obžaloby v roku 2012 v obci Holiare nelegálne držanou zbraňou vystrelil na Tibora Kovácsa a zabil ho. Chcel sa ho zbaviť. Podľa druhého bodu obžaloby v roku 2007 rovnako s úmyslom zbaviť sa svojho veriteľa, vylákal Andreja Wolfa pod zámienkou vrátenia dlžnej sumy – 2,6 milióna slovenských korún – do obce Lesné Kračany, kde ho usmrtil dvoma výstrelmi do hlavy. „Okrem obzvlášť závažného zločinu dvojnásobnej úkladnej vraždy bol obžalovaný aj z prečinu nedovoleného ozbrojovania,“ dodala Kredatusová.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku 13. mája tohto roka dospel k záveru, že u obžalovaného Szabóa uloženie doživotného trestu vyžaduje účinná ochrana spoločnosti a nie je nádej, že by páchateľa bolo možné napraviť trestom odňatia slobody na dobu do 25 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM